Alul teljesítette magát az Apple; bemutatkozott az új MacBook Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2016.10.30. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 261

Hosszú egy hetünk volt, hiszen újabb szoftvereket kaptunk az Apple-től, ami mellett megejtették az aktuális pénzügyi konferenciát, valamint még az új MacBook Pro modelleket is bemutatták.

macbookpro

2016 Q4: 15 éve nem látott mértékben csökkent az éves teljesítmény

A várakozásoknak megfelelően, kedden este tartotta meg az Apple a legutóbbi, 2016 Q4-es pénzügyi konferenciáját. Sokan várták, hogy mit jelentenek be a kaliforniaiak, hiszen az elemzők szerint ezúttal sem zárhatta jól legutóbbi negyedévét az Apple.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Bemutatkozott a 2016-os MacBook Pro!

A csütörtök esti konferencia után két nappal tartotta meg a Hello Again eseményt a kaliforniai vállalat, ahol bejelentették a legújabb MacBook Prót. Az új dizájn leginkább a 12 colos MacBook notikra emlékeztet, ami két színben lesz elérhető: szürkében és asztroszürkében.

apple-pay-magic-toolbar

Bővebben itt.

Hosszabb távon lényegesen olcsóbb a Mac, mint egy PC

Legalábbis ezt állítja a jól ismert IBM, akik igencsak jártasak a számítástechnika világában. A vállalatról érdemes tudni, hogy lehetőséget ad a munkavállalói számára, hogy mindenki eldöntse, milyen gépen szeretne munkája során dolgozni: egy Mac-en vagy egy Windows-t futtató PC-n.

maclineup-800x377

Bővebben itt.

Kisebb akadályokkal, de nagy siker elé néz Japánban az Apple Pay

A napokban megjelent iOS 10.1-gyel az almások ígéretükhöz híven elérhetővé tették az Apple Pay-t Japánban. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, igencsak ígéretes dolgok elé néznek a kaliforniaiak, hiszen itt lesz az eddigi legfejlettebb a szolgáltatásuk.

og

Bővebben itt.

A Xiaomi bemutatta az iPhone 8-at

A hét első felében a Xiaomi igencsak meglepte a közönséget egy Bejingben tartott előadással, hiszen bemutatták legújabb okostelefonjukat, ami nem csak óriási, de egyben ígéretes újdonságokat kapott. Ilyen például a széltől szélig terjedő kijelző, amiből betekintést nyerhetünk, hogy milyen lehet az iPhone 8, ami szintén káva nélkül érkezik a pletykák szerint.

mi-mix

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelső napján beszámoltunk, hogy elindult a Beats 1 hivatalos Facebook oldala, majd nem sokkal később megjelent az iOS 10.1 és a többi szoftver. Megtudhattuk azt is, hogy hogyan bírja a strapát a Google Pixel, valamint volt egy Siri és Google Assistant összehasonlítás egyaránt. Volt egy nagyon érdekes hírünk, mely szerint Kína átvette a vezető szerepet, valamint jött a hír, hogy az Apple vizsgálja a lángra kapó iPhone 7 esetet.

iphone7_airpods

A hét második felében újabb problémáról számoltunk be a kozmoszfekete iPhone 7 kapcsán, valamint a Microsoft bemutatta a következő nagyágyúját, a Surface Studiót. Az event előtt nem sokkal jött a hír, hogy csúszik az AirPods megjelenése, illetve Tim burkoltan beszélt az Apple Car-ról. Végezetül egy rakás új reklámot kaptunk az Apple-től, valamint ha lemaradtatok volna, akkor 10 percben összefoglalva visszanézhetitek a csütörtöki eventet.

Ezek a hírek vitték a negyvenharmadik hetet. Jövő héten feltehetően kevesebb hírünk lesz, de még így is beszámolunk az aktuális hírekről. Valamint lassan eljön a karácsonyi időszak, így hamarosan véget ér az idei év, erre a két hónapra pedig nem fogunk új termékeket kapni az Apple-től.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!