Nagyon elégedettek az iPhone 7 kamerájával a szakértők

HusztiD 2016.09.29. 15:55 iPhone 0 db 412

iphone-7-camera-system-h1

Az igencsak elismert szakértőkből álló DxOMark csapata közzétette legújabb beszámolójukat, melyben az iPhone 7 kameráját vesézték ki. A tesztben jelenleg csak a 4,7 colos modellről írtak, viszont várhatóan az elkövetkezendő napok folyamán megérkezik a Plus modell átfogó tesztje egyaránt.

A szakik összesen 86 pontra értékelték a hetes készülék kameráját, ami jobb, mint a tavalyiaké. Összehasonlításképp az iPhone 6s Plus 84, míg a mezei 6s 84 pontot ért el a teszteken. Mi több, ha a rangsorolást nézzük, akkor az almások új modellje benne van a top 3 legjobb között, így nem csoda, hogy az iPhone-ben lévő eddigi legjobb kamera titulust tudhatja magának az iPhone 7.

A tavalyi modellekhez hasonlóan az Apple ismételten 12 megapixeles szenzort rakott az új készülékeibe, azonban korábban f/2.2-es fényrekesszel bírtak a kamerák, míg most f/1.8-al, amelynek köszönhetően alacsonyabb fényviszonyok mellett jobb képeket készíthetünk. Ezek mellett külön kiemelték a jó dologot, hogy mostantól a 4,7 colos készülék szintén megkapta az optikai képstabilizációt, mely korábban csupán a nagyobb telefonok exkluzivitása volt. Természetesen az új képfeldolgozási folyamatot és a sokkal energiatakarékosabb szenzort egyaránt pozitívumként hozták fel. Ha viszont a negatív oldalt nézzük, akkor gyengébb fényviszonyok mellett videófelvételnél kicsit lassú az autófókusz.

A teljes tesztet egyébként a DxOMark oldalán olvashatjátok el, amelyek mellé számos képet raktak. Ha valakik, akkor ők tényleg pixelről pixelre vizsgálták meg a kamerát. Természetesen érdemes lesz kivárni az iPhone 7 Plus tesztjüket egyaránt és megnézni, hogy hogyan vélekednek a dupla kamerás megoldásról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!