Az Apple-nél már iPhone 8-ként hivatkoznak a következő évi telefonra

HusztiD 2016.09.29. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 993

iphone-8

Mint tudjuk, az Apple évente dobja piacra aktuális csúcsmodelljeit. Az első évben jön az úgynevezett fő modell, amely általában nagyobb dizájnbeli vérfrissítésen esik át, míg a másodikban mindig az úgynevezett s modellt dobják piacra, amely ugyanazt a formatervet viszi tovább csupán erősebb hardverrel.

Mint azt már tudjuk, az Apple a hónap elején hivatalosan bemutatta az új iPhone 7 modelleket, melyek a 6-os telefonok formatervét vitték tovább apróbb módosításokkal. Ha a korábbi tendenciát nézzük, akkor a következő évi telefonokat 7s-nek kellene hívnia a kaliforniai vállalatnak, azonban az Apple izraeli irodájában teljesen másképp hivatkoznak rá.

A Business Insider beszélt az egyik meg nem nevezett Apple munkatárssal, aki Herzliyaban, az Apple nem olyan régen megnyitott irodájában dolgozik. Az alkalmazott elmondta, hogy ők már a vállalat következő telefonján dolgoznak, ám nem úgy hivatkozott rá, mint iPhone 7s, hanem mint iPhone 8.

Hivatalosan ugyan nem tudott, de a pletykák szerint az izraeli irodában az iPhone-ban lévő chipeken dolgoznak. Az Apple még 2011 folyamán nyitotta meg a kutatóközpontot, ahol jelenleg 800 embert alkalmaznak.

Ha egyébként a korábbi pletykákra alapozunk, akkor a következő évi iPhone modell egy kijelzőbe épített Touch ID-t kap, ami mellett visszahozzák az üveg-hátlapos dizájnt. Természetesen messze van még a következő csúcsmodell, hiszen az almások még most jelentették be a legújabbat. És hogy hogy fogják hívni? Lehet, hogy tényleg iPhone 8 lesz, de az is lehet, hogy nem.

Ha azt nézzük, akkor nagyjából egy éve voltak olyan pletykák, hogy az iPhone 7 teljesen üvegborítást kap, ami ugyan nem történt meg, viszont a kozmoszfekete modell tényleg olyan hatást kelt, mintha üvegből lenne az egész telefon. Ha ezen az ágon megyünk tovább, akkor lehetséges, hogy a következő évi telefonoknál szintén ez fog ránk visszaköszönni, így ténylegesen nem üvegborítást kapunk. Ha pedig így lesz, akkor talán az Apple marad a 7s elnevezésnél és az egyik valóban nagy újdonság tényleg a kijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasó lehet.

Mit gondoltok? iPhone 7s avagy 8?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Rendes Milán - 2016.09.30. 09:04

    Szerintem 7S lesz,de már a 8-at tervezik.

  2. Rendes Milán - 2016.09.30. 09:05

    Vagy az is lehet hogy a jubileumi 10.évfordulóra annyi újítást raknak bele hogy indokolt legyen egy S modell kihagyása,és egy teljes számváltás legyen.

  3. Krisztián - 2016.09.30. 12:15

    Teljesen mindegy, mert modelszámot kap, mint az eddigiek. Tehát nem létezik olyan, hogy 4,6,6S stb. csak a köznyelvben. Egyedül egy S kerülhet a hátlapra, dehogy mindek az S-se, az már nem. Szóval hívjátok ahogy akarjátok, lehet akár iPhone 2017.

Szólj hozzá Te is!