Eltérő méretűek az iPhone 7 Pluszban lévő szenzorok

HusztiD 2016.09.13. 16:55 iPhone 0 db 359

optical-zoom-iphone-7-plus

Előző hét szerda óta hivatalosan tudjuk, hogy az iPhone 7 Pluszban összesen két szenzor lesz, azonban az Apple nem sok információt osztott meg róluk. Annyit ugyan tudunk, hogy a fő szenzorhoz 28, míg a teleobjektívhez 56 mm-es lencse tartozik.

A tegnap hajnalban közzétett NFL-es képeket egy Reddit felhasználó alaposan megvizsgált és az EXIF fájlokból érdekes számításokat végzett. A lényeg, hogy ezekből a fájlokból meg lehet azt állapítani, hogy mekkorák maguk a szenzorok. Pontos méreteket ugyan nem kapunk a kalkulációkból, viszont az egyértelműen kiderült, hogy nem egyforma méretűek az egységek.

A kisebbik szenzoron is képes ugyanannyi pixelt kezelni, azonban jóval több zaj van rajta, ami az alábbi képen látszik. Természetesen ez csak akkor fog látszani, ha valaki igazán pixelvadász, hiszen csak ott látszanak az apróbb különbségek, viszont az Apple híres a zajcsökkentésről, így nem kell félnie senkinek sem, hogy az eredeti, nagy felbontású képek emiatt zajosak lennének.

05-close

Viszont ennek kapcsán talán kijelenthető, hogy egyhamar senki se várja azt, hogy a 4,7 colos modellekben is bemutatkozik a dupla kamerás megoldás, hiszen az egyelőre csak a Plus modell vonzereje lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!