Ígéretes változások lépnek érvénybe szeptember 7-től az App Store-ban

HusztiD 2016.09.02. 09:55 iOS, Kiemelt hírek 1 db 1 416

appstore_refund_kiemelt

Az Apple az elmúlt órákban értesítette a fejlesztőket, hogy hamarosan nagyobb mértékű változások lesznek az App Store-ban. Ennek köszönhetően a felhasználóknak sokkal könnyebb lesz bármilyen alkalmazást keresniük, nem utolsó sorban pedig csak a minőségi appok lesznek elérhetőek.

Szeptember 7-től az almások elkezdik törölni az olyan alkalmazásokat, amelyek már úgymond elavultak. Ide azokat kell érteni, amelyeket már hónapok vagy akár évek óta nem frissítettek a fejlesztők, valamint nem kompatibilisek a mai iPhonei/Pad modellekkel és iOS verziókkal. Ennek a hírnek köszönhetően egy rakás haszontalan alkalmazástól szabadul meg az App Store.

Az Apple egy rövid nyilatkozatban leírta, hogy mennyire fontos számukra a minőség, ugyanakkor azt is tudják, hogy sok fejlesztő mennyi kemény munkát fektetett abba, hogy minőségi programokat hozzon létre. Ennek kapcsán döntöttek úgy, hogy változások lesznek a virtuális áruházban, hiszen szeretnék, hogy naprakész lenne az App Store, nem pedig egy rakás olyan kontenttel lenne tele, amelyek már rég elavultak.

Ezen felül a review folyamatot egyaránt átszerkesztik kicsit a kaliforniaiak. Ha egy alkalmazás nagyon problémás, akkor 30 napot kap arra a fejlesztő, hogy a felhasználók által véleményezett hibákat kijavítsák. Ha ez nem történik meg, akkor szintén törlésre kerül.

itunes-app-store-flappy-bird-search-results

Nem utolsó sorban pedig a programok neveit szintén lekorlátozzák, ami mostantól maximum 50 karakter lehet. A vállalat szerint sok olyan alkalmazás van az App Store-ban, melyek túl hosszúak, így nem lehet a teljes nevet elolvasni, valamint nem is néz ki jól. Nagyon jó dolgok ezek, hiszen ezáltal egy csomó népszerű klónt is törölni fognak. Itt érdemes a Flappy Bird féle milliónyi utánzatra gondolni, amelyeket meglehetősen silány minőségben igyekeztek leutánozni.

Mi már nagyon várjuk a szerdai napot, s reméljük, hogy az iPhone 7 és Apple Watch 2 mellett az Apple vezetői szót ejtenek az App Store-ról és egyéb szoftveres újdonságokról, hogy voltaképp milyen változásokra számíthatunk a jövőben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Csoky - 2016.09.03. 05:45

    Na akkor lehet vegre megoldjak azt is hogy 100 meganal nagyobb appot is le tudjunk szedni mobilnettel.

Szólj hozzá Te is!