Októberben lesz egy újabb event – avagy ezeket várhatjuk az Apple-től

HusztiD 2016.08.30. 11:57 iPad, Kiemelt hírek, Mac 6 hozzászólás 975

apple-retina-imacs

Mint azt már tudjuk, az Apple szeptember 7-re tervezi az iPhone 7 eventet, de eddig csak sejthettük, hogy ezután lesz egy újabb esemény, ahol leleplezik az új MacBook modelleket. A Bloomberg ezúttal arról számolt be, hogy az almások még októberre is terveznek egy bemutatót, ahol nem csak új MacBook modelleket, de egyéb termékeket egyaránt bemutatnak, mint az új GPU-val szerelt 5K monitor, vagy az iPad Pro.

Kezdjük rögtön az iPad Próval. Rossz hír, hogy idén már nem kapunk új modellt, viszont az oldal számára megerősítették, hogy jelentős változások lesznek, mely érinteni fogja az Apple Pencilt. Az almások szeretnék, ha a ceruzát nem csak bizonyos alkalmazásokhoz, hanem jóformán mindenhez tudnánk használni. Elvileg ehhez kapcsolódóan a jövőben kapunk egy iOS frissítést, amely mindezt lehetővé teszi.

Felmerült a következő generációs iPad Pro frissítése is, de a Bloomberg információi szerint erre valamikor a jövő év folyamán kerül sor. Pontosabbakat nem tudni, de elvileg a kijelző lesz az egyik olyan terület, melyen fejleszteni fognak a kaliforniaiak: sokkal gyorsabb válaszidővel fog rendelkezni, ami által például a nagyítás, görgetés vagy egyéb animációk sokkalta kifinomultabbnak látszanak.

macbook-pro-concept

A másik dolog, amit bejelentenek, az a Thunderbolt Kijelzők utódja, a saját GPU-val szerelt 5K monitor. Sokat még erről sem tudunk, azonban a jelenlegi szóbeszédek szerint az LG segített ezen kijelzők gyártásában az Apple számára, de hogy pontosan milyen specifikációkkal érkezik, azt majd csak októberben tudjuk meg.

Végezetül szó esett a Mac vonalról. A vártaknak megfelelően frissülnek a MacBook Air és Pro modellek. Az Air gépek megkapják az USB C technológiát, míg a Pro masinák a már régóta pletykált OLED érintőpanelt, ami mellé remélhetően még egy Touch ID-t is kapunk. Elvileg az iMac család szintén frissül, amelyek az AMD új GPU-jaival lesznek felvértezve.

Idézőjelesen ezeket tudjuk jelenleg. Először várjuk meg, míg lefut az iPhone 7 event, hiszen utána hetekig úgyis az lesz a téma, utána meg ráérünk felkészülni a következő eseményre, ahol remélhetően a fent említett termékeket és újdonságokat mutatják be.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Csoki - 2016.08.30. 12:51

    Sziasztok!
    Mi a csuda az a “GPU” röviden az elövetkező Maceknél? Valaki tudna érthető nyelven röviden válaszolni? Köszönöm.

  2. Patrik - 2016.08.30. 13:15

    Graphics processing unit

  3. Csoki - 2016.08.30. 16:08

    Már világos! Köszönöm nektek. :)

  4. Apples - 2016.08.30. 19:13
  5. Jag - 2016.08.30. 20:53

    Nekem ma érdekes dolog ugrott be , mégpedig az, hogy most jön az iPhone 7 , 7 -én / bemutatás/ , namármost az Apple is elismeri a visszaesést ugye már tavaly mondogatták…, most ugye mindenki azt mondja, hogy nem lesz nagy újítás …, viszont mindenki jövőre várja a ” csoda ” telefont , ugye a 10 évfordulóra …, de az első iPhone -t januárban mutatták be :) tehát ha ősszel megújul a pro, air stb , akkor lehet, hogy lesz egy váratlan iPhone bemutatás és méghozzá januárban …. :)) persze ez csak egy eszmefutattás :)
    Ui; a befektetők hagyják , hogy évekig visszaesés legyen az iPhone eladásokban….?

Szólj hozzá Te is!