Megérkezett a Release Radar, alias a Spotify új válasza az Apple Music-ra

HusztiD 2016.08.08. 09:55 Apple Music, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 417

release-radar

Az utóbbi évek folyamán egyre nagyobb harc vívódik a zenestreamingelő szolgáltatók között. A Spotify nem olyan rég bejelentette, hogy immáron 30 millió rendszeresen fizető előfizetője van. Hogy mindezt elérjék, csaknem egy évtizedre volt szükségük. Időközben pedig megjelent az Apple Music, ami egy év alatt csaknem ennek a felét produkálta. Ebből kifolyólag joggal izgulhat a Spotify csapata, amire fel most egy új funkciót, avagy lejátszási listát tettek elérhetővé.

A hétvége folyamán bejelentették, hogy itt a Release Radar, amit leginkább Apple Music appban lévő For You funkcióhoz hasonlítanánk. Lényegében egy olyan lejátszási listáról beszélünk, ami által a felhasználók új zenéket fedezhetnek fel. Azonban annyi a különbség, hogy míg az Apple hasonló stílusú együtteseket kínál számunkra, addig a Spotify inkább a már meglévő, vagyis az általunk követett zenekarokon alapszik.

A hivatalos információk szerint a felhasználók most már nem maradnak le semmiről sem, hiszen az új funkció teljesen az előadókra fókuszál. Ha például lemaradunk kedvenc előadónk legújabb zenéjéről, akkor a Release Radar jelezni fogja nekünk, nehogy éppen kihagyjuk egy zenész legújabb single-jét, vagy albumát.

Teljesen jó látni, ahogy a szolgáltatók versengenek egymással. Természetesen kell még egy-két év, mire jobban kiforrnak a dolgok, hiszen ha azt nézzük, akkor még az Apple is bő egy évvel ezelőtt lépett a zenepiac ezen szegmensébe. Érdemes lesz idővel visszanézni, hogy mennyire sikerül feltornászniuk magukat, illetve reméljük, hogy a szeptemberi iPhone eventen szó esik az Apple Music-ról, hiszen jó lenne tudni, hogy jelenleg hány millió előfizetővel büszkélkedhetnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!