Hackerek a Find My iPhone segítségével próbálnak pénzt kicsalni a felhasználókból

HusztiD 2016.08.08. 11:57 iOS 0 db 371

ransomware-iphone-ipad

Ha kicsikét jártasak vagytok a tech világban, akkor nagyjából tudjátok, hogy mi az a ransomware. Az ilyen típusú támadások leginkább Windows-t futtató gépeken jelentkeznek, egy esetben felbukkant OS X alatt egyaránt, azonban iOS alatt még sosem – legalábbis eddig a pontig. Az AppleTips beszámolója szerint hackerek az Apple ID és a Find My iPhone segítségével próbálják meg átverni az embereket.

A lényeg, hogy ha egy hackernek megvan az Apple ID jelszavad, akkor csak szimplán belép a Find My iPhone felületére és látszólag lezárolja a telefonodat. Ekkor megjelenik egy olyan üzenet, hogy a készüléked zárolva lett, 50 dollárért feloldhatod, ha a megadott email címen felveszed velük a kapcsolatot.

A beszámoló szerint egyelőre nem tudott, hogy hány embert érintett az alábbi csalás. Aki esetleg hasonlót kapna, az szimplán vegye figyelmen kívül, ugyanis a jelkód ismeretével feloldható a telefon. Aki pedig kevésbé tapasztalt, azt arra buzdítjuk, hogy senkinek se adjon ki semmilyen információt, sem pedig pénzt ne utaljon át! Arra pedig külön figyelni kell, hogy ilyen esetben azonnal meg kell változtatni a jelszavainkat.

Aki esetleg mégis tapasztalna hasonló ransomware-t, illetve úgy véli, hogy feltörték az Apple ID-jét, annak érdemes azonnal felvennie a kapcsolatot az Apple Supporttal. Végül pedig ne feledjétek, hogy a kétlépcsős hitelesítés mindig legyen bekapcsolva, hiszen általa egy fokkal biztonságosabban érezhetitek adataitokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!