Új fordulatot vett a Project Titan

HusztiD 2016.07.29. 10:23 Apple, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 519

applecar-800x450

Nagy változások vannak az Apple-nél a Project Titan kapcsán, legalábbis nagyon ezt csicsergik a madarak. Pár napja még arról számoltunk be, hogy az öreg motoros, Bob Mansfieldet szerezték vissza az almások, aki ezúttal magát az Apple Car projektet kapta meg, hiszen 2021-re el kell készülniük.

A jelenlegi hírek alapján az Apple nem csupán egy elektromos autón dolgozik, de egy úgynevezett autonóm vezetőrendszeren egyaránt. Természetesen a kettő egy kalap alá vehető a projekten belül, hiszen immáron nagyon régóta erről szólnak a pletykák, hogy egy önvezetésre képes autóval állnak elő. Az almások célja azonban nem más, minthogy létrehozzanak egy olyan vezetőrendszert, amit később eladhatnak az autógyártók számára, hogy ezzel még szélesebb körben elterjedjenek. Magyarán mondva megcsinálják a jövőbeli kocsik szoftverét.

Elvileg Mansfield keze alatt három csapat dolgozik. Az egyik részleg a szoftvercsapat, akiket John Wright felügyeli, a másik egy szenzor divízió, melyen Benjamin Lyon vezényel, míg a harmadik magára a hardver tervezésére irányul, amit D.J. Novotney irányít. A jelenlegi szóbeszédek alapján, mióta Bob újra az Apple-nél van, erőteljes felvételbe kezdtek. Például a Ford-tól sikerült Todd Grayt és Aindrea Campbellt megszerezniük, akik az autó megtervezésében és gyártásában segédkezhetnek.

Nagyon régóta hallat magáról a Project Titan téma, s ha valósak a hírek, akkor is leghamarabb 5 év lehet belőle, mire bemutatják. Viszont érdemes lesz kivárni, hogy mivel áll elő az Apple. Ez az autonóm vezetőrendszer pedig még érdekes is lehet: képzeljük el, hogy a jövőben megvásárlunk egy kocsit, amire akár az Apple rendszerét is feltehetjük, ami nemcsak az önvezetésre képes, hanem csomó érdemi funkciót egyaránt adhat a kocsinak (CarPlay továbbfejlesztett/kibővített változata?!).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Lacika54 - 2016.07.29. 11:20

    Tényleg oda fogunk eljutni egy pár év múlva hogy a vezetéshez már csak autó kell, jogosítvány már nem……és tényleg, meg fog szűnni a szőke sofőr?vagy nem?
    Legalább azt elérjük hogy mindenki tud majd parkolni……?

  2. Attila - 2016.07.29. 14:27

    Én hiszem , hogy jó lesz ez a verseny a vásárlóknak! A hócipőm tele van azzal , hogy egy beépített navigációért majd egy fél millió forintot kérnek el az autó gyártók. Míg 20,000 ezer forintért szélvédőre rakható GPS-t lehet kapni!!! Ez itt a lehúzást!!!

  3. Fzola - 2016.07.30. 10:28

    Attila!

    Úgy ismerjük az Apple árképzési stratégiáját, hogy az autó oprendszre nem az árának 60%-a lesz? ….

Szólj hozzá Te is!