Újabb kritikus sebezhetőséget találtak az iOS és OS X párosában

HusztiD 2016.07.26. 15:55 iOS, Mac, OS X 1 db 399

maxresdefault3

A Cisco szakemberei nemrég egy új fenyegetést találtak OS X és iOS rendszereken, amivel a támadók könnyedén hozzáférhetnek a gyanútlan áldozat jelszavaihoz. Hasonló ez az eljárás a tavalyi nagy port kavart Androidos esethez, ahol úgy sikerült jelszót lopniuk a hackereknek, hogy egy szimpla MMS üzenetet küldtek a felhasználóknak.

A legújabb sebezhetőség hasonló. Ha küldenek számunkra egy TIFF fájlt, akkor a háttérben elindul egy olyan folyamat, ami által sebezhetővé válik a rendszerünk, hiszen bármilyen alapvető információinkhoz hozzáférhetnek, mint például a jelszavainkhoz.

A Cisco jelezte ezt az Apple felé, s elvileg az almások már javították a biztonsági foltokat. A lényeg, hogy ha még nem töltöttétek volna le az iOS 9.3.3-at vagy OS X 10.11.6-ot, akkor azt tegyétek meg minél hamarabb, ugyanis senkinek sem lenne jó, ha véletlenül benyelne egy ilyen fertőzött TIFF fájlt valamilyen ismeretlen forrásból.

A szakértők pontosabb részleteket nem osztottak meg a dologgal kapcsolatosan, s a jelenlegi hírek szerint az Apple még nem adott ki frissítéseket a Macericks és Yosemite párosára – bár egyelőre az sem biztos, hogy fognak-e hozzá biztonsági javításokat kiadni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Lonsdale - 2016.07.26. 19:06

    A “benyelne” helyett értelmesebb lett volna a “kapna” szó…Így elég közönséges.

Szólj hozzá Te is!