Petíciót indítottak az Apple koncertekkel kapcsolatos szabadalma ellen

HusztiD 2016.07.22. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 280

recording-the-police

Még nincs egy hónapja, hogy megosztottuk veletek az Apple egyik legújabb és egyben sokat vitatott szabadalmát. Mint ekkor kiderült, az almások egy olyan eljárást vázoltak fel, amelyek alapján tiltanák a koncertek alatti kép és videófelvételek készítését. Vitatkozni lehetne arról, hogy jó avagy rossz ötlet ez.azonban vannak, akik teljesen komolyan vették az ügyet és petíciót indítottak ellene.

Mivel egy nemrégiben elfogadott szabadalomról beszélünk, így érdemes tudni, hogy nem feltétlen fog valaha is megvalósulni. Már csak ebből kiindulva is fölösleges az a kezdeményezés, amit a Care2 kicsiny csapata indított. Arra kérik az Apple-t, hogy ne alkalmazzanak egy olyan szabadalmat az iPhone kapcsán, ami által többet nem tudnak felvételeket készíteni bizonyos események közben.

A petíció szövege, amivel mindezt indokolják pedig eléggé nonszensznek nevezhető: képzeljétek el, ahogy egy utcán sétáltok, majd meglátjátok, hogy egy rendőr éppen egy nőt terít a földre. Sokkosan nézed, hogy mi történik, és hogy miért bánik így a rendőr. Előveszed a telefonod, hogy felvedd az incidenst, de sajnos tiltva van a kamerád, így nem tudsz bizonyítékot rögzíteni.

pexels-photo-106400-780x520

Na ilyen szöveggel érvelnek a szabadalom ellen. Itt a baj csupán annyi, hogy az Apple különféle helyeken, pl. koncerteken, mozikban és múzeumokban tiltaná le a kamerákat, nem pedig az utcán. Nagyon úgy tűnik, hogy a kezdeményezés résztvevői nem igazán gondolták végig, hogy mikor és hol lehet alkalmazva ez a szabadalom.

Arról pedig, hogy az Apple valaha bevezeti ezt a szabadalmat, még nem tudni. Természetesen annyiból jó lenne az egész, hogy egy koncert közben nem csak a telefonokat látnánk a magasban, ami néha már kezd idegesítő lenni.

Ti mire voksoltok? Szükség lenne egy ilyen eljárásra?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Pal007 - 2016.07.22. 10:52

    Títsákbe!!!

  2. Dr. Alban - 2016.07.23. 07:22

    Monnyon le!!

  3. strucc007 - 2016.07.23. 10:10

    Ha azt akarjak, h meg kevesebb iPhone fogyjon, akkor hajra.

  4. strucc007 - 2016.07.23. 10:15

    Egyebkent a felhozott indok eleg nevetseges. En inkabb azt mondanam, hagy dontsem mar el EN, hogy a penzert MEGVETT kutyumet hol es mikor hasznalom.

    Az meg, h valaki nem lat a sok mobiltol szinten buta ellenvelemeny. Ezzel az erovel lehetne azt is mondani, h magas emberek nem vehetnek az elso sorokba jegyet, mert elfogjak a kilatast, lol

    • HusztiD - 2016.07.24. 16:09

      Lehet, hogy buta vélemény, de engem speciel zavar, hogy manapság szinte több kamerát látok a magasba emelve, mint csápoló kezeket. Bár lehet, hogy bennem van a hiba és sokan inkább otthon tombolják ki magukat a koncertek helyett :)

Szólj hozzá Te is!