Drónok segítségével javítanak a néhol nehezen elérhető LTE kapcsolaton

HusztiD 2016.07.18. 15:55 Egyéb 0 db 176

att-drones-e1468434045647

Egészen egyedi ötlettel állt elő az AT&T szolgáltató, amely segítségével olyan lefedetlen helyekre vihetik el az LTE kapcsolatot, ahol még a lassabb elérhetőségek sincsenek megfelelően kiépítve. Na és hogyan? Hát a drónok segítségével. Tudjátok, olyan drónok, mint amivel havi szinten kapjuk ezeket a szemkápráztató Campus 2 videófelvételeket.

A lényeg, hogy a szolgáltató azt szeretné, ha több helyen elérhető lenne a technológia. Képzeljük el, hogy egy fesztiválon vagyunk, ami egy puszta közepén van, így nincs megfelelő mobilhálózat. Pont a kedvenc bandánk koncertjén vagyunk, amiről mondjuk szívesen feltöltenénk egy képet vagy videót a közösségi oldalainkra, de képtelenek vagyunk, mivel nincs mobilnet, vagy ha van, akkor nagyon lassú. Na itt jönnek képbe a drónok, hiszen a fölöttünk repkedő ketyerék ezúttal nem kameráznának minket, hanem úgymond kibővítenék az LTE kapcsolatot, így rögtön lenne gyors elérhetőségünk a világhálóval.

Na de ennyinél még nem áll meg a dolog. Ahogy az alábbi videóban látható, hasznos társaik lennének a szerelőknek a drónok, ugyanis ha egy tornyot szeretnének megvizsgálni, akkor szimplán felküldik a drónt. Ezáltal sokkal gyorsabban haladnának a munkálatokkal, ami mellett sokkal biztonságosabb lenne ezeknek a folyamata.

Teljesen jó ötlet, amit az AT&T elgondolt. Most már talán csak az hiányzik, hogy eme hasznos és segítőkész megoldást egyre több szolgáltató vegye át.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!