Nem túl fényes negyedévet zárhat az Apple

HusztiD 2016.07.08. 10:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 289

17460-15015-iphone6s-impaled-l

Közel már a július 26-a, ugyanis az Apple hivatalosan ekkor tartja meg a 2016 Q3-as pénzügyi konferenciáját, ahol többek között beszámolnak, hogy milyen bevételekkel, nyereséggel és készülékeladásokkal zárták az áprilistól júniusig terjedő időszakot. Az előző negyedévben sokan csalódtak, ugyanis visszaesés volt tapasztalható, ami úgy tűnik, hogy tovább folytatódik.

A Citigroup egyik elemzője, Jim Suva osztotta meg véleményét az Apple eladásait illetően. Elmondása szerint már az nagy kihatással van az almásokra, hogy a britek kiléptek az Európai Unióból, hiszen hatalmas piaci átalakulás lesz, amely egyértelműen kihatással lesz a termékek eladásaira.

Mindezek mellett azt szintén megjegyezte az elemző, hogy 2013 és 2016 között az iPhone váltási ciklusa átlagosan 24-ről 28 hónapra növekedett. Ez még talán nem lenne olyan nagy változás, azonban Suva szerint ez hamarosan 36 hónapra növekedhet amiatt, mivel nem eléggé innovatív az Apple.

Miért nem innovatív? Az iPhone 6 és 6 Plus piacra dobásával az Apple beszállt a nagyobb kijelzős okostelefonok piacára, ami eléggé nagy húzóerő volt a vásárlók számára. A tavalyi év folyamán megjelent 6s modell viszont kevés volt ehhez, hiszen a némileg gyorsabb hardver és a 3D Touch funkció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen sokaknak nem éri meg emiatt cserélni.

Az eddigi pletykák szerint az iPhone 7 modellek sem lesznek igazán átütőek, hiszen a dizájn az szinte ugyanaz lesz. Csupán a jobb kamera és a gyorsabb hardver lehet az új telefonok erőssége. Elvileg a következő évi iPhone készülékekre gyúrnak rá jobban, ami már eléggé nagy változásokat hozhat. Talán ekkor ismételten virágzani kezd az iPhone piac.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Bigyo - 2016.07.08. 11:56

    Pontositsd kerlek a cikket, hisz a Brittek még nem léptek ki az Europai Uniobol csak nepszavazas eredmenye volt az hogy a tobbseg azt szeretne. Szerintem nem fognak kilepni csak Brusszelre akarnak nyomast gyakorolni.

  2. FtL - 2016.07.08. 22:28

    Lesz ez még rosszabb is csak próbálják a iPhone 6 formavilágát meg a dupla kamerát erőltetni gyenge felbontású lcd kijelzőkön jack csatlakozó nélkül…

Szólj hozzá Te is!