Korea szerint versenyellenes magatartást mutat az Apple

HusztiD 2016.06.30. 11:57 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 149

skt-tps-2

A Koreai Versenyügyi Bizottság (FTC) vizsgálatot indított az Apple ellen, hiszen a beszámolók szerint versenyellenes magatartást mutatott a telefonszolgáltatókkal szemben. Ennek keretein belül kivizsgálják, hogy mennyire volt legális az, amilyen feltételeket a kaliforniai cég biztosított a partnerei számára.

A jelenlegi hírek alapján az Apple megszabályozta a koreai szolgáltatóknak, hogy milyen mennyiségű promóciós iPhone-t kell kirakniuk. Ezzel még nem is lenne baj, viszont amennyiben elromlik egy készülék, akkor annak javíttatási költsége a szolgáltatókra esik, az almások pedig semmilyen támogatást nem adnak ezt illetően.

Hasonló a mostani ügy ahhoz, ami még április folyamán volt Franciaországban, hiszen a helyi szervezet ott is hasonlók miatt indított vizsgálatot a tech vállalat ellen. Ekkor a francia szervek 48,5 millió euró megfizetésére kötelezték az Apple-t a helyi négy szolgáltató felé, továbbá 8 milliós büntetést is adtak. Egy hasonló ügyben 2013 derekán csupán 660 ezer dollár megfizetésére kötelezték az Apple-t a koreaiak.

Jelenleg nem tudni, hogy milyen mértékű kártérítés megfizetésére számíthat az Apple – már akkor, ha valóban versenyellenesnek ítélik őket. Viszont érdemes megjegyezni, hogy Koreában, az LG és Samsung hazájában egyetlen egy hivatalos kereskedelmi boltjuk sincs az almásoknak, így talán nem is annyira nagy csoda, ha kevésbé segítőkészek a javíttatást illetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!