Idén sem hagyja unatkozni a gyerekeket az Apple

HusztiD 2016.06.22. 11:57 Apple, Egyéb 0 db 166

apple-camp

Mondhatni már szokássá vált az Apple Youth Programja, melynek keretein belül fejlesztik a gyerekeket. Idén szintén meghirdették az almások a kezdeményezést, melynek keretein belül várják a 8-12 éves gyerekeket, akik különféle játékos feladatokkal megmutathatják, hogy mennyire rátermettek a feladatokra.

Az idei évben a programzásra és történet-mesélő filmkészítésbe avatják be az ifjoncokat. A hivatalos infók szerint megtanulhatnak Sphero robotokat programozni, valamint elsajátíthatják a filmkészítés alap fortélyait, mint például a történet készítését, a videó felvételét, vagy a hanganyagok szerkesztését. Nem mellesleg még saját interaktív könyveket is csinálhatnak a gyerekek, melyben saját rajzaikat és hangeffektjeiket vághatják össze, hogy minél több kreatív alkotást készítsenek el.

Jelentkezni egyébként az Apple oldalán lehet, a gyerekekkel való foglalkozás pedig az Apple Store-okban lesznek. Jó hír, hogy itt nem csak az Egyesült Amerikai államok szerepel, hanem Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Japán, Olaszország, Hong Kong, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország és az Egyesült Királyság egyaránt. A rossz pedig, hogy nálunk aki hasonló foglalkozásra szeretné beadni július és augusztus folyamán a gyermekét, annak egy másik, közelben lévő országot kell néznie.

Reméljük, hogy az elkövetkezendő évek folyamán nálunk is lesz egy Apple Store, illetve hogy mi is kihasználhatjuk az ilyen programokat!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!