Hiányoztak az új termékek, de remekül megszervezte az Apple a WWDC 16-ot

HusztiD 2016.06.18. 16:56 iOS 0 db 186

wwdc1

Az elmúlt napok folyamán szinte kizárólag a WWDC 16 konferenciáról és az ott bemutatott új szoftverekről olvashattunk. Persze nincs ezzel baj, hiszen minden aktuális esemény után napokig, esetleg hetekig olvashatunk az újdonságokról, akárcsak most.

Bátran kijelenthető, hogy az Apple termékekkel rendelkezők zöme várta a hétfő estét, hiszen szinte mindenki kíváncsi volt közülük, hogy vajon milyen újdonságokat mutatnak be az almások. Nem volt titok, hogy a szoftverekről fog szólni a kétórás előadás, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az iOS és macOS (korábban OS X) párosa vitte a prímet, amihez ezúttal hozzácsatlakozott a watchOS 3 és tvOS 10 duója.

Egészen egyszerűen az almás vezetők abban a két órában annyi újdonságot mutattak be a szoftverek terén, hogy elég volt nyomon követni. Az iOS 10-et illetően talán kijelenthető, hogy az Apple egy egészen stabil és viszonylag testre szabható rendszert mutatott be. Zárolva van a telefonod? Nem baj, felemeled és életre kel. Mellette még widgeteket egyaránt újragondolták, így az a zárolt képernyőből szintén elérhető. Ja igen, az iMessage… Na ez is kapott egy combos frissítést.

iOS-10-Official-800x324

Természetesen több dolgot megemlíthetnénk pluszban, a nagyszerű tulajdonságokból iOS, de akár az említett másik három szoftvert karöltve. Ősszel az Apple Watch sokkal kiforrottabb lesz a watchOS 3-nak köszönhetően, ugyanakkor az Apple TV tulajainak sem lesz okuk panaszra. Végezetül az újratervezett macOS Sierra is számos újdonságokat hozott, amivel sokkal közelebb kerül az iOS a macOS-hez. Ezalatt mondjuk a Touch ID-val való feloldást lehet érteni macOS-et érintően, illetve az Apple Pay megjelenését.

Minden lényeges dolgot bemutattak az almások, azonban nem került sor egyetlen egy új termék prezentálására sem. A WWDC-t megelőzően napokkal voltak olyan pletykák, amelyek arról szóltak, hogy kaphatunk új Thunderbolt kijelzőket vagy akár MacBook Air/Pro frissítéseket. Végül mi lett? csak a szoftverekről szólt az este.

A kérdés pedig az, hogy vajon jól döntött Tim és csapata, hogy nem mutatott be új hardvereket? Ha azt nézzük, akkor maga az esemény nagyon aprólékosan felépített volt, ahogyan azt már megszoktuk. A két óra alatt annyi újdonságot mutattak be, hogy igazából fel sem merült bennünk, hogy hol vannak az új hardverek. Az új szoftverek ellopták az esti műsort!

macos-sierra-960x540

Feltehetően új MacBook Air/Pro és Apple Watch modellekre az ősszel számolhatunk leghamarabb, hiszen ekkor jelennek meg a legújabb szoftverek egyaránt. Hogy végül milyenek lesznek az idei termékek, arról egyelőre mit sem tudni, de nem kizárt, hogy ekkor is nagy meglepetést okoznak számunkra a kaliforniaiak.

Számotokra hogyan tetszett a WWDC 16 konferencia? Esetlegesen volt valamilyen hiányérzetetek?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!