18 millió forint értékben loptak iPhone-okat az Apple egyenruhás tolvajok

HusztiD 2016.06.16. 11:57 Egyéb, iPhone 0 db 404

staff

A Gizmodo szerint New Yorkban két Apple Store-ból loptak el 66 ezer dollár, azaz 18 millió forint értékben iPhone-okat. A beszámoló alapján az elkövetők először az Upper West Sideban található boltból csempésztek ki 67 darab iPhone-t, majd ezt követően a SoHoban fellelhetőből újabb 18 darabot az elmúlt napok folyamán.

A rendőrségi nyilatkozat alapján mindkét helyen ugyanazok lehettek az elkövetők, akik egyébként eléggé jól megtervezték a betörést. Tudni illik, hogy az Upper West Side Apple Store-ban képeznek ki új munkavállalókat, így az itt lévő alkalmazottak mindig találkoznak egy-egy új arccal. Az elkövetők elvileg szintén kék Apple logós pólóba öltöztek, így nem volt feltűnő senki számára sem az eset. A kérdés pedig máig rejtély, hogy hogyan tudtak ennek ellenére több tucat telefont kicsempészni.

Mióta Angela Ahrendts az Apple-nél dolgozik, azóta bevezették az új egyenruhákat, melynek lényege, hogy a kék felsőn található almás logó kisebb lett és ezentúl nem középen, hanem a szív fölött helyezkedik el. Továbbá többféle kivitelben egyaránt elérhetőek az egyenruhák, így teniszingtől hosszú és rövid ujjú pólón át kedvük szerint szinte bármibe beöltözhetnek az alkalmazottak. Többek között ezért volt olyan könnyű a tolvajoknak beilleszkedniük, hiszen teljesen elvegyültek a tömegben.

A jelenlegi hírek szerint a rendőrség tovább keres, hiszen még mindig nem sikerült előkeríteni a tetteseket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!