Esélyes, hogy ilyen király lesz az Apple Car

HusztiD 2016.06.15. 15:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 608

apple-car-renderings-by-motor1 (1)

Mindenek előtt szögezzük le, hogy az Apple még mindig nem jelentette be az elektromos autóját, amit a tech társadalom egy ideje Project Titan néven ismer. Samir Sadkhov dizájner megálmodta azt, hogy milyen lehet az almások első autója. Nem csak mezei koncepciókat kaptunk, de némileg kifejtette, hogy milyen egyedi funkciókkal rendelkezhet a kocsi.

Első sorban mit érdemes tudni Samirról? Formatervező szakot végzett az European Institute of Design-en, majd Lamborghini formaterveken dolgozott,  illetve érdemes megemlíteni a Ferrari World Design versenyt, ahol második helyezést ért el. Csupán azért volt fontos mindezt megjegyezni, hogy lássuk, nem egy kezdő szakemberrel van dolgunk.

apple-car-rendering-by-motor1

A formatervező egy olyan autonóm járgányt álmodott meg, amelyben elég sok funkció lenne. Ha magát a kocsi küllemét nézzük, akkor az erősen hajazna a BMW i3-ra, azonban az ajtóknál lenne egy kisebb fajta kijelző, ami fontosabb információval szolgálna az emberek számára: például kiírná, amikor autonóm módon megy, vagy akár azt, hogy éppen egy sofőr vezeti.

apple-car-renderings-by-motor1 (2)

Ha az Apple Car belsejét vizsgáljuk, akkor Samir szerint az igazán minimalista lesz, mint ahogyan azt az almások termékeitől már megszokhattuk. A lehető legkevesebb elem fog benne helyt kapni, illetve magában az autó belsejében lesznek kijelzők, amik bármilyen alap adatok kivetítésére képesek lesznek. Ilyen lehet például, hogy mennyi idő / hány kilométer van még a célállomásig, vagy hogy éppen milyen idő van.

apple-car-renderings-by-motor1

Természetesen nehéz megmondani, hogy milyen lesz a tényleges Apple Car, ugyanis a szóbeszédek szerint valamikor csak 2019/20 folyamán leplezhetik le az almások. Azonban ha valóban hasonló lesz, akkor talán nem lesz ok a panaszra, hiszen a jól megszokott Apple minőséget fogja ötvözni az elektromos autót.

Szerintetek milyennek kellene lennie az Apple Car-nak? Milyen egyéb funkciókkal bővítenétek ki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!