Az Apple titkon kinyírta a Game Centert

HusztiD 2016.06.15. 11:57 Egyéb, iOS 3 hozzászólás 1 337

bug-game-center-ios-9-2-640x336

Ahogyan már tudjuk, hétfő este folyamán bemutatkozott az iOS 10, melyből számos újdonságot láthattunk az előadás során. Annak ellenére, hogy sok dolgot elárultak az Apple fejesei, pár fontosabb információról elfeledkeztek említést tenni, azonban a szemfüles fejlesztőknek köszönhetően kiderült, hogy az iOS 10-ben már bizony nem lesz Game Center.

Mint azt jól tudjuk, az Apple éveken át pátyolgatta a Game Centert, ami ugyan jó volt, de sosem volt igazán kiemelkedő. Talán ebből kifolyólag jött az az elképzelés, hogy az iOS 10 kapcsán már nem fogják frissíteni. Ergo nem lesz az operációs rendszer kelléke. Viszont jó hír, hogy van rá más alternatíva, a GameKit, így a fejlesztőkön fog múlni, hogy mennyire alkalmazzák azokat.

Az iOS 10 első bétájához kiadott dokumentumból kiderül, hogy hogyan ágyazhatják be a GameKit keretet. Röviden és tömören annyit kell tudni, hogy ha van egy játék, amelyben toplista szerinti rangsorolások vannak, akkor a fejlesztők számára adott az a lehetőség, hogy beépítsék a keretrendszert, ami által ugyanúgy kiolvashatja a szoftver az adatokat, mint anno a Game Centerből.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra kissé nehéz lesz megszokni a Game Center hiányát. Ha voltak olyan játékok, amelyek a Facebook és Game Center párosát támogatták, akkor én mindig az utóbbira voksoltam. Remélem hogy az iOS 10 átálláskor ennek kapcsán nem lesznek kellemetlen problémáik az átlagfelhasználóknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Bladem - 2016.06.15. 12:04

    Én nem örülök neki . Van egy játék amibe 4 karakterem van és a game center-ben átjelentkezéssel váltogatom őket . Biztos macera lesz !

  2. Zolee - 2016.06.16. 08:06

    Ez nagy szívás. Én egy csomó “barátot” a Game Centerben rögzítettem, így kerültünk egyes játékokban “szomszédságba”, ezzel vajon mi lesz?

  3. S - 2016.06.16. 09:47

    Biztos lesz bökkenő..!

Szólj hozzá Te is!