Ilyen lehet az új MacBook Pro; érdekességek a WWDC 16 előtt – mi történt a héten?

HusztiD 2016.06.12. 15:22 Apple, Kiemelt hírek 0 db 296

Az elmúlt napok folyamán sem volt időnk unatkozni, hiszen több érdekes hír látott napvilágot, melyeket most ismételten egy csokorba szedtünk arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

screen-shot-2016-05-19-at-12-11-07-pm

A Fortune szerint az Apple a harmadik legjövedelmezőbb vállalat

Szokás szerint (és immár mondhatni hatvankettedik alkalommal) rangsorolta a Fortune az amerikai nagyvállalatokat. A top 500-as lista az Egyesült Amerikai Államok GDP-nek a kétharmadát teszi ki 120 trilliárd bevétellel, melyből 840 milliárd dollárt profitáltak úgy, hogy közben 17 trilliárdos piaci értékkel rendelkeznek összesítettben, s nem utolsó sorban 27,9 millió embert foglalkoztatnak.

fortune500

Bővebben itt.

Az iOS felhasználók 98 százaléka használta már Siri-t

A Creative Strategies által napvilágot látott egy új felmérés, melyben sajnos csak az amerikai iPhone tulajok szokásait vizsgálták meg. Azonban ha beérjük az ő adataikkal, akkor elmondható, hogy az amcsi iOS felhasználók csupán három százaléka használja a publikum előtt is Siri-t, a virtuális asszisztenst.

14177-9473-13163-7629-d019cb82cc26b00cc2ab1234c39db6481007b3ab_large_2x-l-l

Bővebben itt.

Ilyen különbségek vannak a 9,7 és a 12 colos iPad Pro modelljei között

Az AnandTech jóvoltából készült egy némileg átfogó felmérés, melyből megtudhatjuk, hogy hogyan teljesít a nem olyan régen megjelent 9,7 colos iPad Pro a még tavaly november folyamán piacra dobott nagy testvéréhez képest. Brandon Chester különféle benchmark tesztek alá vetette a tableteket, melyből ugyan kiderült, hogy vannak jelentős különbségek a készülékek között, azonban ha a valós életbeli teljesítményt nézzük, akkor szinte fej-fej mellett haladnak.

ipad-pro

Bővebben itt.

Már Steve Jobs idejében elkészült az első Apple Car prototípus

A Guardian magazin egy nagyon érdekfeszítő cikket közölt le, melyből kiderült, hogy már Steve Jobs idejében felmerült az almás autó koncepciója anno 2010 tavaszán. Ekkor még csak a V-Vehicle néven emlegetett kocsi sokkal másabb volt, mint amiről a jelen pletykák szólnak: gázolajjal működött volna és sokkal könnyebbnek tervezték, mint egy átlagos kocsit.

2026

Bővebben itt.

Ígéretes fejlődéseken esik át az App Store az idei WWDC előtt

Egyre közelebb állunk az új iOS és OS X leleplezéséhez, hiszen a következő hétfőn ejti meg az Apple a szokásos WWDC konferenciát. Elviekben ekkor kellene minden újdonságot megosztaniuk a szoftverekkel kapcsolatosan, azonban az App Store fejese, Phil Schiller kissé türelmetlen volt és a The Verge-nek adott interjújából számos érdekességet tudhattunk meg.

fullsizerender

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején szóba jött a Google és a Skynet kapcsolata, ami után megtudhattuk, hogy a kínai Xiaomi egy iPhone SE riválison dolgozik, miközben az Apple kiadta a legújabb béta állapotban lévő frissítéseit. Nem sokkal később kiderült, hogy az iOS felhasználók 98 százaléka használta már a Sirit, ami után 8 új Apple reklámot kaptunk. Ha már felmerült Siri, akkor érdemes ezt a hírünket szintén elolvasni, ami szerint egy gyermek életét mentette meg, valamint felmerült, hogy hamarosan több országban egyaránt elérhető lesz az Apple Pay.

macbook-oled-bar

A hét második felében egy újabb szakembert igazolt le az Apple, majd pletykaszinten felmerült, hogy még ebben a hónapban érkezhetnek új MacBook Air modellek. Végezetül ezen a héten olvashattunk a Samsungról is, akik jövőre elvileg teljesen hajlékony okostelefont dobnak piacra, illetve felmerült, hogy hamarosan Androidon egyaránt elérhető lesz az iMessage. Nem utolsó sorban pedig egészen gyönyörű koncepcióképeket kaptunk Martin Hajektól, aki elképzelte, hogy milyen lesz a 2016-os MacBook Pro.

Ezek voltak a huszonharmadik hét legérdekesebb hírei. Maradjatok velünk a jövő héten is, hiszen holnap este jelentkezünk a WWDC 16 összefoglalójával, illetve az ezt követő napokban is biztosan kapunk sok-sok érdekességet a konferencia kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!