Kemény harc vár Indiában az Apple-re

HusztiD 2016.06.07. 17:57 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 136

17024-14177-16970-14089-160520-Cook-l-l

A jól ismert Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint az elkövetkezendő évek folyamán akár 62 millióra duzzadhat az indiai iOS júzerek száma. Amennyiben az almásoknak sikerül hasonlóan teret hódítaniuk, mint Kínában, akkor akár még hasonló sikereket érhetnek el az ázsiai országban.

Ha az előző éves adatokat vizsgáljuk, akkor az 1,25 milliárd fővel rendelkező India mindössze 17 százaléka rendelkezik valamilyen okostelefonnal. Ha pedig az Apple-re vetítjük le a képet, akkor 3-5 százalékos piaci megoszlást tudhatnak maguknak, ami igencsak csekélynek mondható. Ha viszont Kínára vetítjük le ugyanezt a képet, akkor az 1,37 milliárd lakosból 58 százalékra esnek az arányok. Ha kicsivel tovább megyünk, akkor kiderül, hogy az első országban 2015 folyamán mindösszesen 4 millió iPhone-t adtak el, míg az utóbbiban 56-ot.

Munster elemzéseiből megtudhattuk, hogy ha az Apple továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy Kína szintjére hozza Indiát, akkor az idei évben már 10 millió készüléket adhatnak el, ami természetesen évről évre növekedni fog. Mi több, az elemző szerint az almások hamarosan elérhetik a stabil 62 milliós iOS felhasználót, de mint megjegyezte, ezért nagyon sokat kell még tennie a kaliforniai vállalatnak.

tim-cook-india1

Sajnos az Apple egyelőre számos akadályba ütközik, ami megnehezíti a dolgukat. Ahhoz, hogy saját Apple Store-t nyithassanak, Indiában is létre kell hozniuk egy gyárat, majd az üzletben található termékek legalább 30 százaléka kell, hogy itt készüljön el a saját országukban. Ha mindez nem lenne elég, akkor azt is érdemes tudni, hogy Indiában sokkal kevesebbet keresnek az emberek, mint Kínában, az meg mint köztudott, az Apple eléggé magas áron kínálja a készülékeit. Az sem kizárt, hogy csupán ezen a piacon engednek egy kicsit az árakból annak érdekében, hogy több terméket adhassanak el.

Végezetül pedig érdemes a 4G/LTE hálózatot egyaránt megemlíteni, ugyanis az ázsiai országban finoman szólva is gázos ezt jelenleg kivitelezni. A hírek szerint egyelőre nincs kiépítve a megfelelő hálózat, így sok helyen még csupán 3G vagy annál lassabb kapcsolat érhető el. Elvileg a nagyobb szolgáltatók már ráálltak ennek fejlesztésére, így ha minden jól megy, akkor az idei év végére már sokkal elterjedtebb lesz a szolgáltatás. Vélhetően az elkövetkezendő hónapok folyamán még nagyon sokat fogunk hallani India kapcsán az Apple-ről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!