Az Amazon CEO-ja elmondta, hogy miért nem árulnak Apple TV-t

HusztiD 2016.06.02. 13:55 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 288

og

Ha felmész az Amazon oldalára és valamilyen média lejátszó után kutatsz, akkor az egy rakás találatot fog kiadni, de sajnos nem lesz köztük az Apple TV. Jeff Bezos, a vállalat vezérigazgatója a Re/code utóbbi konferenciáján elmondta a miérteket, hiszen már egy jó ideje nem található meg kínálatukban az almás set-top box.

Amikor Amazon-ra felkerül egy hasonló termék, akkor azon lennie kell Prime Video lejátszóprogramnak. Aki nem tudná, annak röviden annyit róla, hogy ez az Amazon saját szolgáltatása, ahol különféle kontenteket streamelhetünk. Amennyiben az adott készülékek nem támogatják a Prime Video-t, akkor azok nem lesznek elérhetőek az Amazon kínálatában.

Jeff elmondása szerint az Apple-lel egyelőre nem sikerült megegyezniük, így ezért nincs a kínálatban. A részleteket pontosan nem osztotta meg, de mint az köztudott, alkalmazáson belüli vásárlások után az Apple 30 százalékos részesedést kér. Tehát ha elérhető lenne a Prime Video, akkor a szolgáltatás után 30 százalékot kapnának. Az Amazon pedig pont ennek az ellenkezőjét vallja, hiszen ahol lehet, ott megpróbálják minimalizálni a kiadásokat.

Hivatalosan ugyan nem derült ki, de feltehetően az említett példa miatt nem sikerült a két vállalatnak megegyeznie.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.06.03. 07:32

    Mert ez a program fizetős lenne?

  2. Apples - 2016.06.03. 11:49

    Csak amilyen tartalmat vennél

Szólj hozzá Te is!