Napokon belül érkezhetnek 4K-s Thunderbolt kijelzők

HusztiD 2016.06.01. 11:57 Apple, Egyéb 0 db 131

mc914_av7

Nagyon, de nagyon régen frissítette az Apple a Thunderbolt kijelzőit. Maga a kiegészítő még 5 évvel ezelőtt került piacra, ami a méltán híres Apple Cinema Display-t váltotta fel. Ez idő alatt pedig egészen sok dolog történt, ha viszont tech szemmel vizsgáljuk a dolgot, akkor már-már elavultnak számít a kijelző.

A Macrumors beszámolója szerint minden harmadik Apple Store-ban hiánycikk a Thunderbolt Display. Ilyenféle kifuttatásokat pedig akkor szokott csinálni a kaliforniai vállalat, amikor valamilyen új terméket kívánnak bevezetni. Szóval ha már csak erre alapozunk, akkor megvan rá az esély, hogy a WWDC folyamán új termékeket kaphatunk. Lehet, hogy ezúttal nem kell Mac-ekre számítani, de legalább bemutathatnak valamilyen új kiegészítőt.

Maga a 27 colos Thunderbolt kijelző 2560×1440-es felbontással rendelkezik – hasonlításképp az 5K-s iMac ennek a négyszeres megjelenítésére képes. A baj csupán ott van, hogy drága, hiszen 380 ezer forintért kínálja az Apple, holott egy 21,5 colos 4K-s iMac 540-től indul. Amennyiben ebből indulunk ki, akkor remélhetően egy kicsit csökkenni fog a kiegészítő ára.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a jelenleg piacon lévő modell mennyire elavult: egy tavaly megjelent MacBook-ot nem tudunk rákötni, ugyanis az már USB C szabvánnyal rendelkezik, illetve az újabb MacBook Pro modelleknél már MagSafe 2 adaptert  vezettek be, így nem tudjuk tölteni a laptopunkat a monitor kábelével. Valamint érdemes megemlíteni, hogy a 2013-as Mac Pro gépek bemutatásánál az Apple nem tudta a saját monitorjaival demózni a gépben rejlő erőt, hiszen egy másik cég által gyártott 4K kijelzőre volt szükség.

Reméljük, hogy hamarosan bemutatkoznak az újdonsült Thunderbolt monitorok!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!