Egyre kevésbé fejlesztenek alkalmazásokat az Apple Watch-ra

HusztiD 2016.05.31. 13:53 Apple Watch 0 db 245

apps-watch-1

A Business Insider mostani értesülései szerint az Apple Watch fejlesztők kezdik elveszteni az érdeklődésüket az okosóra iránt. Vagyis a Realm vállalat számolt be erről az online magazinnak, akik egyébként egy százezer fős fejlesztői adatbázissal rendelkeznek, így tudják, hogy miről beszélnek.

Az elemző csapat szerint heti szinten egyre kevesebb az Apple Watch-ra fejlesztett alkalmazások száma. Amíg ezer darab appot készítenek el iOS-re, addig nagyjából 10-et tvOS-re és nehezen, de kijön az egy alkalmazás az almás okosórára. Nagyjából ilyen arányok jellemzik a fejlesztőket. A hozzáértők szerint ebből adódóan sokkal nagyobb aranybányaként tekintenek a fejlesztők az Apple TV-re, s addig nem lesz jelentős változás, mígnem az órán egyedülállóan futni majdan a programok – ugyebár minden alkalmazás futtatásához szükség van az iPhone-ra.

Hiába bestseller az Apple Watch az okosórák között, amíg nem lehet teljesen nyitott, addig a programozók sem igazán fogják szeretni. Reméljük, hogy két héten belül megrendezésre kerülő WWDC-n már hallhatunk a második generációs óráról, illetve akár a watchOS 3-ra egyaránt érdemes lesz odafigyelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!