Minden eddiginél nagyobb mértékű frissítést kap az idei MacBook Pro

HusztiD 2016.05.27. 10:44 Kiemelt hírek, Mac 2 hozzászólás 685

main

Az idei év utolsó negyedévében egy teljesen új MacBook Pro modellt mutathat be az Apple. Legalábbis így hiszi ezt a KGI hírhedt elemzője, Ming-Chi Kuo, hiszen az ő meglátása alapján idén egy drasztikus frissítés várhat az almás csúcs masinákra.

A szakértő szerint a vállalat továbbra is megtartja a 13 és 15 colos modelleket. Egyik nagy újdonság egy a billentyűzet fölé épített OLED érintőkijelző lehet, ami tulajdonképpen a legfelső sort válthatja fel. Tehát azokat a funkciógombokat, amelyek segítségével fényerősséget, billentyűzet háttérvilágítást és hangerőt szabályozhatunk. Elvileg ez hasonló lesz a fizikális gombokhoz annyiban, hogy itt is különféle funkciókat állíthatunk majd be.

Másik újdonság a Touch ID megjelenése lehet. Mióta az iPhone-ban bemutatták az ujjlenyomat olvasót, azóta mennek találgatások, hogy vajon mikor fogja ezt az eljárást a gépeinél is alkalmazni az Apple. Talán nincs is erre jobb időpont, ugyanis pont a napokban számoltunk be arról, hogy az ujjlenyomat által feloldható funkció lesz az OS X 10.12 egyik nagy újdonsága.

macbook-pro-retina-mf840lla

Némileg a laptop külseje is változni fog, ugyanis Kuo szerint hasonló dizájnt kaphat a Pro modell, mint amit a mezei MacBook képvisel. Ha teljesen hasonló nem is, de vékonyabb és egyben könnyebb lesz. Apropó, elvileg jönnek új Air modellek egyaránt, valamint lesz még egy 13 colos Pro gép, ami külsőre nem, de belsőre említésre méltó hardverfrissítést kaphat. Végezetül pedig az új masinák egyaránt kapnak Thunderbolt 3 és USB C portot.

Mindezt pedig az idei év negyedik negyedévére jósolja a szakértő. Messze még ez a dátum, azonban ha valóban hasonlóújításokat kapnának az új gépek, akkor azzal ismételten nagyot robbantana az Apple, s talán egy fokkal jobban megemelné az eladásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Lkr - 2016.05.27. 11:30

    Bravo, remelem lesznek olyan idiotak, hogy ezekrol a modellekrol is leveszik a vilagito apple logot… Dizajnban szepen lassan de biztosan megyunk lefele…

  2. Bigyo - 2016.05.28. 22:37

    A pronak egyaltalan nem kellene a vekonyitas. Jo eros grafikus gyorsito kellene bele, de ha nem bele, akkor hasonlo megoldas, mint az Alienware eseteben.

Szólj hozzá Te is!