Új szabadalomnak köszönhetően sokkal okosabbak lesznek otthonaink

HusztiD 2016.05.26. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 419

homekit-security1

A PatentlyApple csapata nem olyan régen felfedezett egy új szabadalmat, amely szerint a kaliforniai vállalat sokkal okosabbá tenné a HomeKit platformját. A leírás szerint lényegében egy olyan automatizált rendszerről van szó, ami nem az időbeli rutinokhoz igazítja a dolgainkat, hanem sokkalta inkább a szokásainkhoz.

Például ilyen lehet a termosztát, ami mondjuk nem este 5 órakor kapcsolna be alap esetben, de ha a megadott hőmérsékletnél alacsonyabb hőfokot érzékelne, akkor már jóval hamarabb (vagy akár később). Amennyiben valóban bevezetésre kerül egy ilyen szabadalom, akkor egy Apple TV távirányítóval is beállíthatjuk az adott határokat, tehát még egy iPhone vagy iPad-ra sem feltétlenül lesz szükség.

De ugyanez igaz lehet akkor is, ha a mesterséges fényekről beszélünk. Megadhatnánk egy bizonyos fokot, ahol a rendszer automatikusan felkapcsolná a lámpáinkat, de azt is olyan mértékig, ahogyan mi szeretnénk (ergo a rendszer szabályozná a fényerőt). Mindezeket pedig a HomeKit platform által szeretnék megvalósítani, így sokkal intelligensebb lenne maga a rendszer, hiszen nem csak időhöz kötődne, hanem a környezeti változásokat egyaránt figyelembe venné.

6037-5f81e71b32bf7bc3c8b37d300cc36aee

Természetesen ez nem csak lakásoknál lenne így, ugyanis a legújabb leírásban kitérnek a kocsikra is. Természetesen ez még nem jelent semmit, de feltehetően az Apple nem csak a házon belül készülő Apple Car-ra gondolt, hanem olyan más modellekre, amelyek támogatják majd a HomeKit platformot. Mi több, a leírás szerint akár komplex épületeknél szintén bevezethető lenne az eljárás. Ilyen lehet például egy egyetem, aminek számos melléképülete van, így a technológia már szélesebb körben tudna terjedni.

Úgy tűnik, hogy lassan a házainkban is elterjednek az okos eszközök, amelyekkel már-már szinte mindent be tudunk állítani. Az új szabadalomban leírtak is nagyon jól hangzanak, azonban mire ezek szélesebb körben elterjednek, az még nagyon hosszú idő lesz. Mindenesetre mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy mikortól kezdi el ezt bevezetni az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pósa Zoltán - 2016.05.26. 18:16

    Pl. Majd ha állandó hőmérsékletű környezetünk lesz e kütyük segítségével s elkorcsosul az immunrendszerünk, akkor tényleg rá kell hogy kössenek minket valami megfigyelőrendszerre = szép új világ. S ezért még fizessek is? Soha!!!

  2. Sinka Lajos - 2016.05.26. 23:20

    Megnéztem, nincs április 1.
    Tehát, nem idő alapú vezérlése indult a hülyeség. Ez valami szabályozási eljárás beavatkozó jelének hatására indul, pl.: meg fizettek a cikk írót.
    Az nem tételezem fel, hogy valaki ilyesmit magátol ír, nem, nem!
    “A PatentlyApple csapata nem olyan régen felfedezett egy új szabadalmat”
    :-) jó mi! Megtaláltak valakinek a szabadalmat, vagy. Óriási ekkora viccet! Ha, ha, ha nem olvasta el mielőtt kiadta ciki…
    Oh, de van tovább:
    “a termosztát, ami mondjuk nem este 5 órakor kapcsolna be alap esetben”
    A termosztát a hőmérséklet változására kapcsol ki, be, mióta megtaláltak, vagy feltalálták. :-)
    Soha nem kellett hozza kiegészítő eszköz, csak úgy teszi a dolgát, hogy értse a cikk írója “bimetal” digitális mi? Óriási, ugye? Hmmm, a maga nemében igen, ikerfemek, ketten, de erősen eltérő hotágulási tényezővel.
    A világítás vezérlés, jaj, és mondja… :-(
    ….és nincs vége, meg a kocsiknál is!
    Nem, nem hiszem hogy a kereket is! Tényleg, ezek a mérnökök meg a kereket is feltalálták!
    Ohhh, a csodas mérnökök, ezek varázsolnak!
    Gyerekek, ha ennyire elbutultok, vége a jó sorsotoknak!
    Elképzelem, ahogy fordította a cikket, és sajnálom mikor elképzelem, hogy holnap Londonban kenyeret próbál kérni

Szólj hozzá Te is!