A Google MacBook riválisa hamarosan képes lesz az Androidos alkalmazások futtatására

HusztiD 2016.05.24. 15:58 Egyéb, Mac 1 db 205

hps-latest-macbook-rival-will-only-cost-you-half-as-much-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201604HP-Chromebook-13-780x558

A hivatalos információk szerint a Google Chromebook idén már sokoldalúbb lesz, mint jelenleg, hiszen hamarosan képes lesz Androidos alkalmazások futtatására. Aki ismeri a masinát, az már tudhatja, hogy a Google alternatívája egy sokkal olcsóbb készüléket kínál a MacBook-kal szemben, azonban ezzel párhuzamosan jóval korlátozottabb feladatok elvégzésére képesek általa a felhasználók.

Maga a Chrome OS megkapja a Google Play Store-t, ami teljes Androidos támogatottságot nyújt. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy az áruházban megtalálható összes alkalmazás futtatható lesz a laptopon, ami egyébként jó is meg nem is. Egyrészt azért jó, mert az itt megtalálható összes app futtatható lesz, viszont rossz, mivel nem mindegyik lesz megfelelően optimalizálva. Ez pedig azt fogja sok esetben eredményezni, hogy teljesen használhatatlan lesz.

Viszont ezzel a lépéssel a Google egy fokkal felhasználóbarátibbá varázsolja a notijait, hiszen eddig csupán szörfözni lehetett rajta. Aki kicsit többet szeretett volna kihozni, annak sajnos más alternatíva után kellett néznie. Mindenesetre érdemes lesz megfigyelni, hogy hogyan alakul a Chromebook sorsa az Androidos integrációval. Vajon tényleg lesz akkora lökete, hogy megemelje az eladásokat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. strucc007 - 2016.05.24. 22:09

    Szerintem okos és logikus húzás. Nem is értem az Apple-t, egy ilyet kb 2-3 éve kellett volna meglépniük, amikor a konkurenciának nem nagyon volt ilyen alternatívája (kivéve Windows).

Szólj hozzá Te is!