Üvegborítású iPhone; szabadalom a kijelzőbe kerülő a Touch ID-ről – mi történt a héten?

HusztiD 2016.05.22. 15:20 Apple, Kiemelt hírek 0 db 305

Erre a hétre akadt egy rakás érdekes hír, melyek közül összeválogattuk a legjobbakat arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna. Na de nézzük inkább, hogy mik történtek ezen a héten.

sirifullmac2

Teljesen más iPhone 7-et mutat be az Apple, mint amire számítunk

A legfrissebb hírek szerint a Foxconn és a Pegatron párosa már megkezdte a szokásos toborzást, azonban most jóval hamarabb, mint azt szokták. Az értesülések alapján ez azért van, mert idén elvileg egy “sokkal komplexebb dizájnt” kapnak az új telefonok, ami által a gyártóknak jobban rá kell készülniük a gyártásra, illetve több időt igényel, mire kiképzik az embereiket a telefonok összeállítására. Hónapok óta olvashatunk arról a pletykáról, hogy az iPhone 7 nagyjából úgy fog kinézni, mint a jelenleg piacon lévő 6s és 6s Plus, azonban átgondolt antennacsíkokat és nem kiemelkedő kamerát kaphat.

iphones_2016_7

Bővebben itt.

Az Apple hivatalosan reagált az iTunes-t érintő súlyos bugra

Talán ti is találkoztatok azzal a problémával, hogy az iTunes zenekönyvtáratokban a saját zenéitek köddé válnak. A beszámolók szerint nem egyedi ez a probléma, ugyanis világszerte adtak erről visszajelzést az Apple felé. Az előző hétvége folyamán az almások hivatalosan elismerték a problémát, illetve megígérték, hogy ezen a héten kiadnak egy új iTunes frissítést, amely feltehetően megoldást jelent a felhasználók számára.

artboard-11

Bővebben itt.

Jövőre csupán egy olyan iPhone lesz, ami üvegborítást kap

Nagyon úgy tűnik, hogy a 2017 folyamán megjelenő iPhone modellek közül csupán egy olyan lesz, amely üveg hátlapot kap. Legalábbis ezt állítja a Nikkei, aki a Catcher Technology vezérigazgatójára, Allen Horng-ra támaszkodik, kinek elmondása alapján tudomása van, hogy mik az Apple jelenlegi tervei.

iphoneconceptimage

Bővebben itt.

Szabadalomnak köszönhetően jöhet a Home gomb nélküli iPhone és a kijelzőbe épített Touch ID

Talán fogalmazhatunk úgy is, hogy az elmúlt évek folyamán a dizájnerek jobbnál jobb koncepciókat alkottak meg. Például itt van a fenti képünk, amely egy olyan iPhone-t ábrázol, amelyről ténylegesen eltűnt a Home gomb. Kicsit merész elképzelés volt eddig a pontig, azonban napvilágot látott egy új szabadalom, amit még csak most fogadtak el, azonban az Apple már tavaly márciusban benyújtotta.

virtual-home-button

Bővebben itt.

Lézeres autófókusz funkciót kaphat az iPhone 7

Az elmúlt hetek folyamán már több állítólagos iPhone 7 kép, tervrajz, avagy annak egy komponenséről került fel kép a világhálóra. Ezúttal is hasonló történt, hiszen a kínai Weibo oldalra egy felhasználó feltöltötte az állítólagos iPhone 7 hátlapját, ami szinte egy az egyben megegyezik azzal, amit a korábbi pletykák állítottak.

iphone-7-leaked-images

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megjelentek a legújabb szoftverek, melyek közül egyedül az iOS 9.3.2 volt a macerás, hiszen több iPad Pro tulajnak változtatta téglává a készülékét. Láthattunk egy igazán ütős iPhone 7 koncepciót, majd arról adtunk hírt, hogy a Samsung bemutatott egy okos szörfdeszkát. A hét közepéhez közeledve szó esett az Apple Car-ról, frissült a GarageBand, illetve kiderült, hogy hamarosan ledobja magáról a 140 karakteres limitet a Twitter.

ipad-ios-9-lead

A hét második felében kiderült, hogy az Apple hamarosan kinyírhatja az iTunes zeneletöltés funkcióját, valamint a Google megejtette a szokásos évi I/O konferenciáját, ahol számos érdekes újdonságot mutattak be. Végezetül az Apple-nek nem sikerült hozzáférnie a hajótörött iPhone adataihoz, majd beszámoltunk, hogy a napokban nyílt meg 15 évvel ezelőtt az első két Apple Store, amiből azóta közel 500 található meg világszerte.

Végül ezek voltak a huszadik hét legérdekesebb hírei. Ahogy láthatjátok, nincs idő unatkozni, hiszen mindig kapunk egy-egy érdekes hírt. Mivel már nagyjából csak négy hónap van az iPhone 7 bejelentéséig, így az elkövetkezendő hetek folyamán biztosan fogunk még érdekesebbnél érdekesebb pletykákról is hallani a telefont illetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!