Ezeket az újdonságokat várhatjuk az iPhone 7-től

HusztiD 2016.05.21. 14:50 iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 871

iphone-7-mockup

Egyre nagyobb láz izzik az iPhone 7 körül, hiszen egyre közelebb vagyunk annak a bejelentéséhez. Ha minden az elmúlt évekhez hasonló ütemben zajlik, akkor szeptember első felében Tim és csapata lerántják a leplet az új telefonról, szeptember végére pedig már kereskedelmi forgalomban lesz az első körös országokban.

Na de mit várhatunk az iPhone 7 kapcsán? Milyen újdonságokkal kellene előrukkolnia az Apple-nek, hogy megérje váltani az emberek számára? A nem olyan régen bemutatott iPhone SE eléggé jól sikerült, hiszen szinte mindent megkaptunk, amit kértünk. Ezzel kapcsolatosan jogos lehet a kérdés, hogy milyen újdonságokkal és extra funkciókkal kell az almásoknak előállnia ahhoz, hogy váltsanak az emberek? Nem mellesleg az iPhone eladások már elérték a tetőfokot, így tényleg olyan extrákkal kell előrukkolni az iPhone 7-et illetően, ami megdobja az eladásokat.

Vízállóság

Az iPhone 6s és 6s Plus kapcsán már javított a készülékek vízállóságán az Apple, hiszen egy korábbi tesztelgetésből kiderült, hogy mégis mennyire bírják a vizet, amit később az iFixit megerősített. Ennek kapcsán láthattunk egy új szabadalmat, ami egy önszárító iPhone-ról szól. Akár ez lehet az iPhone 7 egyik fő újdonsága.

Egyébként ha a rivális gyártókat nézzük, akkor már a Sony előállt egy vízálló telefonnal, az Xperia Z-vel még 2013-ban. Később persze megjelent a Samsung válasza, a Galaxy S4 Active, amely szintén jól bírta a vizet, azonban most az új Galaxy S7 eléggé jól teljesít.

A Home gomb kijelzőbe integritása

A Home gombot illetően már két éve is felmerültek pletykák, melyek arról szóltak, hogy e nélkül érkezik az iPhone 6, azonban mint tudjuk, ez nem következett be. Az Apple azóta nagy erőszeretettel alkalmazza ezt a fizikai gombot, melyben ugyebár a Touch ID lakozik.

A tavaly megjelent iPhone 6s modellek már kicsivel másabbak voltak, hiszen az Apple ott bemutatta a nyomásérzékeny kijelzőt, amit ha most továbbfejlesztenek, akkor talán elhanyagolandó lehetne a Home gomb. Persze ilyen esetben felmerül, hogy mi lenne az ujjlenyomat olvasóval, azonban az almásokat ismerve ez nem lenne lehetetlen megoldás, hiszen nagy általánosságban elmondható, hogy ilyen esetekben képesek egyedi és praktikus megoldásokkal előállni.

virtual-home-button

Nem mellesleg, hogy ha elhanyagolnák a Home gombot, akkor a telefonon annyival több hely szabadulna fel. Ilyen helyzetben nyilvánvalóan nagyobb lenne a kijelző, de akár az sem kizárt, hogy a nem használt területtől képesek lennének megválni. Bár érdemes megjegyezni, hogy ilyen esetekben talán eléggé furcsán nézne ki egy iPhone, hiszen teljesen elvesztené a jellegzetességét.

Egy igazán ütős kamera

Oké, ez talán egy olyan pont, amiről fölösleges írni, hiszen mint tudjuk, az Apple évről évre egyre jobb szenzorokat rak az aktuális csúcsmodelljeibe, amik igazán jó felvételeket csinálnak. Az előző év folyamán megjelent a 4K felvételi mód, ami igazából tök jó dolog, de olyannyira mégsem érződött egy igazán áttörő frissítésnek.

11138-3814-141118-iPhone-Dual-Camera-l

Hónapok óta mennek a pletykák, amelyek szerint akár dupla szenzorral jelenhet meg az iPhone 7. Egy ilyen technológia megvalósításával számos új lehetőség tárulna az iPhone elé, amivel ismételten elmondhatnák magukról az almások, hogy egy forradalmian ütős telefont dobtak piacra. Apropó, nem olyan régen volt erről egy szabadalom, ahol leírtuk, hogy mégis milyen újdonságokra számíthatunk ezt illetően.

Always-on kijelző

Talán ez lenne az egyik legjobb funkció, hiszen számos okostelefon rendelkezik ezzel a kiegészítéssel. Mégis mit kell érteni ezalatt? Azt, hogy ha duplán megérintjük a kijelzőt, akkor az életre kell. Számos Androidos készülék rendelkezik már ezzel az igen aprócska, de annál hasznosabb funkcióval.

Mindegy, hogy még nem OLED kijelzőket használ az Apple, de ezzel a kis extrával könnyítene a felhasználók mindennapjain. Ha például csak az időt vagy netán az értesítéseinket szeretnénk megnézni, akkor elég lenne kétszer rákoppintani a telefonra, ami behozná a feloldóképernyőt, amiről a szükséges információkat könnyedén leolvashatnánk anélkül, hogy egy gombot megnyomtunk volna.

lg-g5-always-on-display-970-80

Az egyik legjobb példa erre az LG G5. A telefon érzékeli azt, ha kijelzővel lefelé tesszük  le, illetve azt is, ha éppen a zsebünkben van. Ilyen esetekben a kijelző nem funkcionál, de az összes többiben igen. Jó lenne, ha az Apple is bemutatna egy ehhez hasonló megoldást.

Hihetetlenül jó üzemidő

Na ez is egy olyan téma, amire évek óta vágyunk mi felhasználók, de eddig még nem kaptuk meg. A minden év őszén megjelenő csúcsmodell ugyanazt kínálja: az előzőnél jobb teljesítményt, azonban még mindig csak az említett egynapos aksi idővel. Ez alól kivételt képez a nem olyan régen piacra dobott iPhone SE, hiszen az már valamivel többet bír.

Jó lenne, ha ugyanezt tudná tartani az Apple a szeptemberben érkező csúcsmodelljénél egyaránt, hiszen egyszerűen erre van szükség, nem pedig arra, hogy tovább faragjanak a telefon vastagságából. Form factor ide vagy oda, talán bátran kijelenthetjük, hogy a felhasználók jelentős része inkább megbékélne egy minimálisan vastagabb telefonnal, ami legalább kétszer annyi üzemidőt kínál, mint a jelenlegiek.

Mit hagytunk ki?

Természetesen lehetne sorolni a listát, hogy milyen funkciók lennének a legjobbak. Számotokra mik azok a funkciók, amit feltétlenül viszont szeretnétek látni az iPhone 7 modelljeiben? Illetve mi fog megvalósulni a fent leírtakból? Vajon van arra esély, hogy az Apple egyszer hallgatni fog a felhasználói visszajelzésekre, hogy egy olyan készüléket dobjon piacra, amely minden szempontból ütős lesz?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. Krisztián - 2016.05.21. 18:10

  Miért jobb két koppintás egy gombnyomás helyett? Nekem ez nem tűnik nagy feature-nek.

 2. Soma - 2016.05.21. 21:13

  Mi kellene?
  Víz- és valamennyire utésállóság,
  Jobb akkumlátor.
  Ennyi.

 3. Alnus - 2016.05.21. 22:21

  Meg az új android az jó lenne bele.

 4. TigerCat - 2016.05.22. 18:02

  Kétlem, hogy a Home gomb menne. Stabil pont és a rendszer is így van belőve. Kijelzőben viszont talán nem lenne rossz.

 5. Tóth Márk - 2016.05.22. 19:33

  Jobb minőségű kamera, és néhány fontos alkalmazás telepítése ingyen…

 6. Lucifer - 2016.05.23. 02:20

  Ez nem kivánság műsör uraim! )))))

 7. Géza - 2016.05.23. 06:40

  Kedves A(l)nus.
  Adroid iphonera? Agyadnál vagy?
  Egy lexust nem sem rendelhetsz suzuki motorral!

Szólj hozzá Te is!