15 évvel ezelőtt nyílt meg a legelső két Apple Store

HusztiD 2016.05.20. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 159

apple-store

Ha megkérdeznék tőletek, hogy mikor nyitott meg a legelső Apple Store, akkor ti mit mondanátok? 5, 10 vagy 15 évvel ezelőtt? Amennyiben a legutóbbira tippelnétek, akkor bizony telibe találnátok a szöget, ugyanis tegnap volt kerek 15 éve, hogy megnyitott az első két Apple Store. Az egyik a Virginiában található Tysons Cornerben, míg a másik a kaliforniai Glendaleban.

Ez a két bolt az első hétvége alatt 7700 embert fogadott be és összesen 599 ezer dollár értékben értékesítettek almás termékeket. Annyira sikeres volt a Steve által megálmodott koncepció, hogy 2001 végére újabb 25 bolttal bővítették a repertoárjukat. 2003. november 30 volt az az időpont, amikor megnyílt az első, nem amerikai Apple Store, ami Tokióban volt található.

Azóta pedig csak úgy teltek-múltak az évek és egyre jobban bővült a kínálat. Jelenleg világszerte 478 almás üzlet van, ahol összesen 60 ezer embert alkalmaznak. Ha csak az amerikai piacot vizsgáljuk, akkor ott egy-egy bolt forgalma eléri a napi egymillió embert, hiszen átlagosan ennyien járnak be a boltokba. Illetve ha már itt tartunk, akkor világszerte az almások büszkélkedhetnek a legnagyobb átlagos bevétel, amit egy bolt egyetlen nap alatt generál.

Két éve pedig Angela Ahrendts csatlakozott az Apple csapatához, aki erőteljes hadjáratba kezdett az Apple Store-okat illetően. Többek között neki köszönhetően kezdtek el agresszívan nyomulni Kínában, illetve olyan híres boltokat gondolt újra, mint ami Brüsszelben, Cupertinóban, Dubajban vagy Londonban található.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!