Az Apple kinyírhatja az iTunes zeneletöltés funkcióját

HusztiD 2016.05.18. 18:01 Apple Music, iTunes, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 770

Edge-U2-Jump-Ad-780x467

A legfrissebb hírek szerint az Apple fejesei azon agyalnak, hogy két éven belül kinyírják a digitális zeneletöltést. Az utóbbi négy évben hatalmasat csökkent az iTunes bevétele, ugyanis már egyre kevesebb zenét vásárolnak, majd töltenek le készülékeikre az emberek. Ez lényegében a streaming szolgáltatóknak köszönhető, amit az Apple is belátott, így a jövőben az Apple Music-ra fog nagyobb hangsúlyt rakni.

Az iTunes Store még ezelőtt 13 évvel nyitotta meg kapuit és ezzel együtt forradalmasította a digitális zenepiacot. Potom pénzért mindenkinek lehetősége volt egy-egy számot vagy akár egy egész zenei albumot megvásárolnia legális úton, amit aztán az akkoriban nagy slágernek számító iPod-ra szinkronizáltak, ami a legnépszerűbb zenelejátszó volt ekkortájt a piacon.

Az almások online biznisze egyre jobban ment, azonban 2012-ben elérkeztek arra a pontra, amikortól visszaesésről beszélhetünk. Évről évre egyre nagyobb mértékű csökkenések voltak tapasztalhatóak, amit lényegében a streaming szolgáltatóknak köszönhetnek. A tavalyi év folyamán pedig az almások is beszálltak erre a piacra, s azóta már 13 millió előfizetőre tettek szert.

Az elemzések szerint az idei év végére akár még a 20 milliós tábort is elérheti az Apple Music, ami által még kevesebb figyelmet kapna a tényleges zeneletöltés. A jelenlegi információk alapján az Apple-nek két terve van. Az egyik, hogy agresszívak lesznek és két éven belül teljesen kinyírják a zeneletöltés funkciót, míg a másik szinte ugyanez, csak ott kibővítik 3-4 évre a határidőt, hogy legyen idő megszokni a streamingszolgáltatást az embereknek.

apple-music1

Először elvileg az olyan országokban szüntetnék meg a zeneletöltést, ahol nagyobb piaca van a streamingnek. Ilyen például Amerika vagy az Egyesült Királyság. Elvileg a többi ország, ahol még nem eléggé népszerű ez az eljárás, ott több időt adnak a felhasználók számára, hogy legyen idejük megbarátkozni az új szokásokkal.

Időközben pedig az Apple hivatalosan reagált erre a hírre, s elmondták, hogy eszük ágában sincs megszüntetni a digitális zeneletöltést. Természetesen hogy ebből mi igaz, vagy mi nem, azt nem lehet most megmondani. Nyilvánvalóan vannak olyan emberek, akik szeretnek streamingelni, de nem szabad azokról sem megfeledkezni, akik jobb szeretik a készülékeiken tudni a zenéket. Reméljük, hogy tényleg igazat mondtak a kaliforniaiak és nem fogják beszüntetni a digitális letöltéseket.

Ti hogy vagytok vele? Streamingeltek, avagy minden zeneszám rajta van a készülékeiteken?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Pósa Zoltán - 2016.05.18. 18:46

  Halál kassú az Apple zeneszolgáltatása. Persze ez összefügg a Magyar Telekom internetes átverésével is. 10mbit/sec csomag nem tudja még a harmadát sem. Így nehéz a stream………

 2. Kiss Róbert - 2016.05.18. 19:36

  Csatlakozok az előttem szólóhoz. Ha elérhető (reális) áron lesz korlátlan adatcsomag és megfelelő lefedettség, akkor beszélhetünk Apple Music -ról. Nem vagyunk benne abban a kosárban….

 3. TigerCat - 2016.05.18. 22:47

  Jó kérdés. Amikor toltam neki, konkrétan két nap alatt lefogyott 2 GB, ami nem kevés ha nem korlátlan. Egyelőre marad a letöltött zene iTunes Match-ből.

 4. csab2 - 2016.05.19. 16:11

  Nekem Apple Music van. Amikor wifis vagyok, letöltőm a zenét és kész. Mobil neten nem streamelek.

 5. Peter Mateusz - 2016.05.19. 17:44

  En csak szreamingelek. Nem toltok le zenet. Az Apple Musicot hasznalom, meg a Deezert.
  Nekem semmi bajom a gyorsasaggal, mert hamar letoltodnel a zenek es szepen tudom oket hallgatni.

Szólj hozzá Te is!