Az Egyesült Királyságban hamarosan bevezethetik az elektronikus jogosítványokat

HusztiD 2016.05.17. 13:55 Egyéb, iPhone 5 hozzászólás 249

uk-license-apple-wallet

Az Egyesült Királyságban már tesztelnek egy új eljárást, amelynek hála hamarosan megszabadulhatnak az emberek a kártyás jogosítványtól. A helyi gépjármű-közlekedési hivatal (DVLA) már az Apple Wallet alkalmazását használja, melynek köszönhetően az iPhone felhasználóknak már a telefonjáról is elérhető lesz a jogosítvány.

A Wallet appot egyébként elsősorban az Apple Pay részére használják, hiszen itt lehet bank és különböző hitelkártyákat tárolni, amivel később vásárolni tudnak a felhasználók. Az Egyesült Királyság kormánya jelenleg szorosan együttműködik a kaliforniai vállalattal, hogy az alkalmazás API-ja lehetővé tegye, hogy ezentúl a jogosítványt is itt tárolják a felhasználók. Ha sikerrel járnak, akkor nem kizárt, hogy idővel több ország is bevezethet valami hasonlót.

A DVLC igazgatója annyit még elmondott, hogy az alábbi eljárás eléggé kezdetleges. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy prototípus, így arról még nincs hír, hogy mikortól fog élesben elstartolni az elektromos jogosítvány. Az új döntés vélhetően kapcsolatban van a tavaly bevezetett szabályváltozásokkal, mely szerint az Egyesült Királyság igyekszik minél inkább eltörölni a kártyákhoz használt papírhasználatot.

Mit szólnátok, ha pár éven belül nálunk is bevezetnének egy hasonló megoldást?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Fehérsólyom - 2016.05.17. 18:03

  1984

 2. Krisz - 2016.05.17. 18:20

  Oriasi alig varom!
  Igy mar az sem lesz nalam…se bankcsrd se driverlicense juhhu

 3. Tikwid - 2016.05.18. 09:09

  Azert erdemes hozzatenni, hogy UK-ban nem kotelezo, hogy nalad legyen a jogositvanyod vezetes kozben, ha barmilyen okbol kellene akkor van 2 heted, hogy bemutasd a rendorsegen.

 4. Bigyo - 2016.05.18. 22:56

  Na ja de ott nincs is szemelyi hanem egy kartya van nem? En egyebken a forgalmi ertelmet nem latom. Miert nem tudja a rendor hogy mi van a kocsival? Miert kell azt a papirt magammal hordozni?

 5. Color - 2016.05.21. 04:05

  Igaz! A forgalmi lenne a leg eklatánsabb esete a hazai epapir alapú igazolványnak még a személyi is mehetne ugyanúgy a jogsival egyetemben! A rendőr is lekérdezhetné, azonosíthatná pillanatok alatt, és az intézkedés is azonosítható lenne a résztvevőkkel együtt. Na majd ha az Angolok a Magyar JamesBond filmeket lesik a mozikban ez is meg lesz!

Szólj hozzá Te is!