Bemutatkozott Siri utódja; jövőre hatalmas átalakulás vár az iPhone-ra – mi történt a héten?

HusztiD 2016.05.15. 14:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 874

Eltelt egy újabb hét, s újabb izgalmas történések voltak ezen a héten is, melyek közül összeszedtük a legfontosabbakat, ahogyan azt már megszokhattátok.

viv-800x533

Idén már nem, de jövőre hatalmas átalakulás vár az iPhone-ra

Ezúttal John Gruber, a Daring Fireball szerkesztője nyilatkozott a legutóbbi podcastjében arról, hogy milyen lesz a 2017 szeptemberében érkező iPhone 7s (avagy 8). Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy Gruber viszonylag híres, hiszen ha Apple termékekről van szó, akkor általában ő is megbízható információkkal szolgál, így reméljük, hogy a nemrégiben elmondott állításai szintén igazak lesznek.

iphoneconceptimage

Bővebben itt.

Ming-Chi Kuo: dupla kamerával és 3 GB RAM-mal érkezik az iPhone 7 Plus

A szakértő ezúttal csak a nagyobbik modellről regélt, viszont az elárulta, hogy az egyik nagy újdonsága a telefonnak a dupla kamerás technológia bevezetése lesz. Példának a nem olyan régen megjelent Huawei P9-et hozta fel. Elvileg a dupla szenzoros eljárásnak köszönhetően sokkal nagyobb érdeklődés mutatkozik iránta, mint ahogyan azt várták. A sikerre való tekintettel csodálkozna, ha az Apple kihagyná ezt a remek lehetőséget.

iPhone-71-640x336

Bővebben itt.

Csökkenő Mac eladások ide, vagy oda, az Apple így is képes volt a térhódításra

Az előző év folyamán, mikor az Apple beszállt a zenestreamingelők piacára, akkor talán kissé aggodalommal töltötte el a Spotify csapatát, hogy egy újabb riválissal kell szembenézniük. Aztán teltek a hónapok, s végül kiderült, hogy még sem volt akkora mellényúlás az Apple Music, hiszen nem olyan régen már átlépték a 13 milliós előfizetői határt, amire a Spotify-nak hosszú évekre volt szüksége.

Spotify.iphone.macbook

Bővebben itt.

Siri atyja bemutatta Viv-et, a jövőbeli új asszisztensünket

Kittlaus a TechCrunch Disrupt színpadán prezentálta, hogy mégis milyen tulajdonságai vannak Siri utódjának, Viv-nek, vagyis az új virtuális asszisztensünknek. A prezentáció során megtudhattuk, hogy mégis milyen mértékű integrációkat kapott a harmadik felek által gyártott alkalmazásokat illetően, így például egy hotelben foglalhatunk szállást a Hotels.com jóvoltából, vagy akár egy fuvart is kérhetünk az Uber által. Ehhez kapcsolódóan érdemes lesz megnéznetek az alábbi videót, ahol menet közben is látható ez az egész folyamat.

maxresdefault

Bővebben itt.

A Twitter beintett az amerikai kormánynak

A közösségi oldal lényegében blokkolta a kormányt, hiszen eddig bármikor hozzáférhettek a tweetekhez, amivel elvileg a terroristákat szűrték ki. A mostani információk szerint a csiripelők megszüntették a Dataminr szolgáltatásukat a kormány számára, ami azt eredményezi, hogy többet nem férhetnek hozzá a világ összes tweetjéhez, melyet a felhasználók kiraknak.

twitter-bird-file

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején kiderült, hogy a Samsung ismételten a csúcson van, majd arról is olvashattunk, hogy mégsem kap Smart Connectort az iPhone 7. Később nem sokkal volt egy érdekes hírünk, mely szerint az almások hamarosan megkezdhetik az Apple Car tesztelését, majd láthattuk az új iPhone 6s reklámot, melyben Neil Patrick Harris kapta a főszerepet. Kicsivel később pedig egy új szabadalomról olvashattunk, ami egy kijelzésre képes iPad Smart Covert mutatott be.

screen-shot-2016-05-09-at-1-19-12-pm-e1462817976405

A hét második felében megérkezett a WhatsApp OS X-re szánt változata, illetve láthattunk egy videót, melyben az összes eddig megjelent iPhone modellt hasonlították egymáshoz. Volt egy nagyon érdekes statisztika is az App Store-ról a bevételeket illetően, majd megtudhattuk, hogy akár milliókat is érhet egy-egy első generációs iPod Classic. Végezetül kiderült, hogy a TSMC már a következő évi iPhone processzorát gyártja, valamint a Foxconn által Indiát is felvirágoztatná az Apple.

Ezúttal ezek voltak a tizenkilencedik hét legérdekesebb történései. Hogy jövő hétre mi várható, az még kérdéses, viszont érdemes lassacskán készülődni, ugyanis már csak egy szűk hónap van hátra az idei WWDC 16 konferenciáig. Ti várjátok már?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!