Idén már nem, de jövőre hatalmas átalakulás vár az iPhone-ra

HusztiD 2016.05.12. 09:52 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 5 hozzászólás 1 767

iphoneconceptimage

Az utóbbi hetek folyamán már egyre többet hallhatunk az iPhone 7s-ről, vagy az iPhone 8-ról – igazából nézőpont kérdése, ugyanis minden forrás másként hivatkozik rá. Jövőre hatalmas mérföldkőhöz érkezik az Apple, mivel ekkor lesz kerek 10 éve, hogy megjelent a legelső iPhone modell. Ennek kapcsán többen is úgy várják, hogy idén inkább kisebb ráncfelvarrást kapunk az almásoktól, azonban jövőre bőven kárpótolva leszünk mindenért.

Ezúttal John Gruber, a Daring Fireball szerkesztője nyilatkozott a legutóbbi podcastjében arról, hogy milyen lesz a 2017 szeptemberében érkező iPhone 7s (avagy 8). Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy Gruber viszonylag híres, hiszen ha Apple termékekről van szó, akkor általában ő is megbízható információkkal szolgál, így reméljük, hogy a nemrégiben elmondott állításai szintén igazak lesznek.

John általában közel ül a tűzhöz, így nemrégiben hallott egy olyan pletykát, hogy milyen lesz a jövőre érkező iPhone. Az egész telefon egy új form-factort fog kapni, ami annyit jelent, hogy valamelyest átalakul a telefon külleme, de ezt ki is fejtette: elvileg a készülék teljes előlapja egy hatalmas érintőkijelzőből fog állni. Elvileg az Apple a panel mögé építi be az előlapi kamerát, illetve valamilyen eljárás során azt is megoldják, hogy a Touch ID-t hasonlóan elrejtsék. Ergo az egész egy hatalmas nagy kijelző lesz, azonban nem kell búcsút intenünk a jelenleg jól megszokott funkcióktól.

virtual-home-button

Az újságíró végül hozzáfűzte, hogy nem tudja, hogyan fog alakulni a készülék mérete. Lehetséges, hogy az Apple meghagyja a mostani paramétereket, amivel nagyobb lenne a maga a kijelző (és némileg kezelhetetlenebb lesz), avagy összezsugorítják annyira, mint amekkorák most ténylegesen a kijelzők annak érdekében, hogy könnyen elérhetőek legyenek a hüvelykujj által a telefon szélei.

Természetesen elég merész, amit Gruber állított, azonban ha azt nézzük, akkor az Apple kénytelen lesz jövőre nagyot dobi, hiszen valamivel fel kell lendíteni a csökkenőben lévő iPhone eladásokat. Talán most még nehéz elképzelni egy ilyen telefont, azonban bízzunk benne hogy Ive és csapata mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne okozzanak csalódást a felhasználóknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Pete - 2016.05.12. 10:14

  Magyaran szolva a 6-os tulajok akik valtani akarnak iden le vannak szarva…

 2. Pal007 - 2016.05.12. 11:18

  Igen. Ahogy mondod. Szájukba telibe. Nyami nyami.

 3. strucc007 - 2016.05.12. 13:20

  Pont egy ilyen újítást képzeltem el 2 éve, amikor kijött az i6. Megtartani az i5 méretét, csak a képernyő méretet növelni széltől szélig.

 4. Boono98 - 2016.05.12. 14:30

  És majd nem lehet úgy belenyúlni a telefon beljesébe, hogy ne sérüljön meg a kijelző. Ha csak nem változtatnak az összeszerelési eljárásokon. Számomra legalább, akkora parasztvakítás mint az MSPhone continuum. Hasznosnak hiszi az ember, de végül kiderül, hogy még sem annyira hasznos, mint ahogy azt elhitetik velünk.

 5. kukcsi - 2016.05.12. 22:32

  Mindenki milyen okos, hogyhogy titeket nem alkalmaz az apple?

Szólj hozzá Te is!