Jack portot és kisebb aksit kap az iPhone 7; hamarosan érkezik Siri nagy testvére – mi történt a héten?

HusztiD 2016.05.08. 16:09 Apple, Kiemelt hírek 1 db 559

Az elmúlt egy hét folyamán megannyi érdekes dolog történ az Apple háza táján, így mi szokás szerint összeszedtük a legérdekesebb híreket.

iphone-7-hajek-koncepcio

Önkéntesen segít egy iPhone 6 feltörésében az Apple

Eddig az FBI és az iPhone 5c esetéről olvashattunk egy csomót, azonban most egy másik, némileg hasonló eset lesz a középpontban. Tavaly július folyamán két 14 éves floridai fiatal, név szerint Austin Stephanos és Perry Cohen hajóútra mentek az Atlanti-Óceánon, de sajnálatos módon sosem tértek haza. Az Egyesült Államok parti őrsége nyolc napon át kutatott a fiatalok után, de sikertelenül jártak.

screen-shot-2016-04-30-at-4-44-02-pm

Bővebben itt.

Az iPhone minden idők legbefolyásosabb eszköze

A Time magazin kiadta legújabb listáját, ahol olyan számítástechnikai termékeket néztek, hogy melyek voltak a legbefolyásosabbak az elmúlt évek folyamán. A címből már kiderült a lényeg, hiszen az ötvenes listából az iPhone lett az első, ami mellett természetesen több Apple termék egyaránt helyt kapott, mint például a Macintosh, iPod, iPad vagy az iBook.

maxresdefault-16

Bővebben itt.

Az Apple hírhedt befektetője villámgyorsasággal szabadult meg részvényeitől

Ezúttal Carl Icahn, vagyis az egyik legnépszerűbb Apple befektető hallatott magáról, hiszen a vállalat egy százalékos részvényeivel bírt. A CNBC beszámolója szerint azért beszélhetünk múlt időben, ugyanis idő előtt megszabadult tőlük, melynek példájára akár még többen követhetik az öreg multimilliárdost.

carl-icahn

Bővebben itt.

Jövő héten hull le a lepel Siri kistestvéréről, Viv-ről

A Washington Post legutóbbi beszámolója alapján Siri megalkotói hamarosan leleplezik legújabb projektjüket. Egészen pontosan egy új mesterséges intelligencia bemutatására készülnek a jövő hét folyamán, amit szimplán csak Viv-nek neveztek el, ám sokkal több mindenre képes, mint az Apple személyi asszisztense.

siri-ios9

Bővebben itt.

Az LAPD saját erőből tört fel egy iPhone 5s-t

Ezúttal nem az FBI, hanem a Los Angeles-i rendőrség hallatott magáról, ugyanis nem olyan régen egy közleményt adtak ki, melyből kiderült, hogy bizony feltörtek egy iPhone 5s készüléket. Az Apple és FBI párharca után talán kicsikét megnyugodhattunk, hiszen egy igazán hosszú úgy látszott lezárva, azonban ez nem tartott sokáig, mivel a LAPD jött helyettük képbe.

iphone-5s-hack

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelső felében beszámoltunk, hogy mostantól Tor Myhren lett a marketingosztály új elnöke, majd az iDoki jóvoltából kaptunk egy új akciót. Felröppent egy pletyka, amely szerint a jelenlegieknél kisebb aksi kaphat helyet az iPhone 7-ben, nem mellesleg már egyre látványosabb a még épülőfélben lévő Campus 2. Ezek után nem sokkal kaptunk egy olyan hírt, amely szerint mégis lehet jack port az iPhone 7-ben, illetve beszámoltunk, hogy Indiában beszüntetnék a használt iPhone-ok értékesítését.

16729-13753-15305-11499-myrhen-chair-l-l

A hét második felében kaptunk egyegy interjút a CNBC-től, melyben az Apple CEO-ját faggatták. Az Ausztrál ANZ jóvoltából kaptunk egye egészen pofás Apple Pay reklámot, ami után hírt adtunk, hogy Kínában mégsem iPhone az IPHONE. Végezetül pedig megtudhattuk, hogy ígéretes újítások várnak az Apple Music-ra, amit már június folyamán bejelenthetnek, majd kaptunk egy újabb felmérést, ami szerint a csökkenő Mac eladások ellenére is képes volt a piac meghódítására az Apple.

Ezek történtek tehát a tizennyolcadik héten. A következő napok folyamán is biztosan kapunk érdekes híreket, amik mellett remélhetően megjelennek a legújabb szoftverek. Maradjatok velünk, le ne maradjatok!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mitulas bati - 2016.05.09. 08:09

    Én ezt nem értem. Most akkor kistestvér vagy nagytestvér? Hogy van ez?

Szólj hozzá Te is!