Csökkenő Mac eladások ide, vagy oda, az Apple így is képes volt a térhódításra

HusztiD 2016.05.06. 14:52 Mac 0 db 194

macbook-main

Az investors.com jóvoltából készült egy új felmérés, amely az OS X és Windows piacát vizsgálta. A cím eléggé árulkodó volt, de nem csoda, hiszen a Mac felhasználók idén áprilisban az internetes forgalom 9,2 százalékát tették ki, miközben a Windows-os júzerek 90 százalékos megoszlás alá csökkentek. Elsőre talán nem hangzik túl biztatónak, de elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy ez idáig még sosem volt 90 százalék alatt a Microsoft rendszerének a piaci megoszlása.

A vállalat egyébként 2007 novembere óta foglalkozik különféle elemzésekkel. Ha visszamegyünk ezekre az időkre, akkor ott még csupán 3,4 százalékos volt az OS X-et futtató emberek megoszlása. Az Apple legutóbbi pénzügyi negyedéve nem volt egészen fényes, hiszen nem csak az iPhone, de még a Mac eladások is csökkentek. Ennek ellenére sikerült elérniük, hogy viszonylag jelentős részesedést kapjanak a piacból.

Hivatalos számokat ugyan nem tudunk a Winows-os masinák eladásaiból, sem pedig arról, hogy összesen hány darab Surface Pro 4 tablet került értékesítésre. Ettől függetlenül a felmérés némileg rámutatott, hogy a Microsoft előző év folyamán megjelent tablete mégsem volt olyan nagy befolyással a piacra, mint ahogyan azt várták, hiszen nem igazán dobta meg a Widonws felhasználók arányát.

Nem mellesleg az IDC nem olyan régi felmérése alapján az is kiderült, hogy maga PC-s piac egy szinten stagnál, hiszen a márciusi negyedévben 64,8 millió számítógépet értékesítettek világszerte, míg 9 évvel ezelőtt is 65 millióról beszélhetünk. Ami pedig az Apple-t illeti, elvileg a tavaly bemutatott 12 colos MacBook a vállalat jelenleg legnépszerűbb gépe, így nem csoda, ha most egy évvel később sikerült ilyen piaci megoszlásokat elérniük, amivel csaknem 10 százalékot könyvelhettek el a netes forgalomból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!