Brazíliában a WhatsApp verte ki a biztosítékot

HusztiD 2016.05.03. 15:52 iPhone 0 db 240

16747-13781-whatsapp-closeup-l

Az elmúlt néhány hónap folyamán egyre nagyobb visszhangot keltett, ha a titkosításról beszéltünk. Elég csak az Apple és FBI párharcára gondolni, hiszen heteken át, jóformán napi szinten hallatott magáról a téma. Úgy tűnik, hogy ezúttal nem az Apple, hanem a WhatsApp a soros a braziloknál.

A legutóbbi történések alapján Brazíliában 72 órára beszüntették a WhatsApp-ot, amit nem mellesleg a Facebook birtokol. És miért? Mert a hozzáértők szerint egy drog ügy kapcsán a Facebookos srácok nem segítettek feltörni a saját titkosításukat. Elvileg a gyanúsítottak itt beszéltek meg mindenféle-fajta fontos dolgot az illegális bizniszeik kapcsán. Erre fel mi a megoldás? Nyilván az, ha betiltják három nap erejéig a szolgáltatást és ezzel más felhasználóktól veszik el a szórakozást.

Az információk szerint eléggé népszerű Brazíliában az üzenetküldő alkalmazás, ugyanis 100 milliónál többen használják. Elvileg itt nagyon magas árakkal dolgoznak a szolgáltatók, így kénytelenek más alternatíva után nézni az emberek. Bár tegyük hozzá, hogy így nehéz lesz, hogy a kormányzat állandóan be-be tiltja egy-egy kisebb ügy kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!