Minden svájci óragyártót túlszárnyalt az Apple

HusztiD 2016.04.27. 16:49 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 255

Screen_Shot_2015-03-09_at_6.01.08_PM.0.0

Az elmúlt napok folyamán volt egy éve annak, hogy az almások piacra dobták az első okosórájukat, az Apple Watch-ot. A Wall Street Journal legújabb számításai szerint pedig olyan érdekességeket tudhattunk meg ennek apropóján, minthogy nagyjából milyen bevételt hozott az új termék a kaliforniai vállalat számára.

Ha helyesek a számítások, akkor az Apple Watch első egy évében összesen 6 milliárd dollár bevételt produkált. Ha ezt a kész számot a Rolexhez hasonlítjuk, akkor elmondhatjuk, hogy másfél milliárddal több bevételre tettek szert, mint a híres óragyártó. Ha pedig ezt nem egészen kis mennyiséget tovább hasonlítjuk, akkor bizony kiderül, hogy az összes svájci óragyártó egyetlen egy negyedév alatt produkál ennyi bevételt. Ez azért egészen elképesztő adat, főleg hogy egy teljesen új termékről van szó.

Ennek ellenére talán fölösleges a legnépszerűbb okosórát az analóg órákat készítő óragyártókhoz hasonlítani, hiszen nem egy kategória a kettő. Viszont mindenesetre nagyon érdekes, hogy miként szerepelt az első éve folyamán. Apropó, a legújabb statisztikából arra szintén fény derült, hogy a legelső iPhone-hoz hasonlítva kétszer annyit értékesítettek az órából, mint anno az okostelefonból.

Most már csak annyi van hátra, hogy az Apple bejelentse a második generációs órát. Erről ugyan hallhattunk már pletykákat, amelyek szerint szeptemberben megérkezhetnek az új készülékek, de ezt egyelőre még ne véljük biztosra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!