Hamarosan új irodát nyit az Apple San Franciscóban

HusztiD 2016.03.07. 06:06 Apple, Kiemelt hírek 0 db 229

sfo

Legelőször tavaly nyáron hallhattunk arról, hogy az Apple egy teljesen új főirodát nyit San Franciscóban. Az idő teltével kissé leült a téma, hiszen eddig szinte semmit sem hallhattunk róla. Most a Reuters legfrissebb beszámolójából kiderült, hogy az almások hamarosan megnyitják az új irodát.

A hírek szerint az iPhone gyártója egy 700 négyzetméteres irodát tervez megnyitni, azonban bővebb információt egyelőre nem tudni, hogy mit fognak itt pontosan csinálni. Viszont jogosan jöhet talán a kérdés, hogy miért akarnak 46 mérfölddel odébb a cupertinói főhadiszálláshoz egy új irodát létrehozni? Miért nem helyben akarnak, mondjuk a Campus 2-höz közel?

Két feltételezés van ennek kapcsán. Az egyik pletyka alapján az Apple-nek szüksége van egy különálló leányvállalatra, ahol mondjuk a Beats Musicot és az egyéb közösségi médiát tudják fejleszteni. A másik feltevés szerint csupán azt szeretnék, ha lenne egy különálló iroda, ahol nyugodtan tudnak dolgozni, és megpróbálnak fiatal és lelkes kollégákat keresni a környéken.

apple-campus-pavilion

Ugyebár azt tudjuk, hogy eredetileg Steve Jobs ötlete volt a Campus 2, ahová szerette volna besűríteni a dolgozóit. Ez hamarosan megvalósul, ugyanis az idei év végére már elkészül az anyahajó, de érdemes megjegyezni, hogy az itteni dolgozók jelenleg 14 százaléka származik San Franciscóból, így lehet, hogy rajtuk akarnak könnyíteni, ahol 500 főt tudnak foglalkoztatni az értesülések szerint.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!