A Find My iPhone buktatott le egy emberrablót

HusztiD 2016.02.23. 07:19 Egyéb 4 hozzászólás 521

Find-My-iPhone

Az NBC News beszámolója szerint nem olyan régen nagy segítségére volt a Find My iPhone szolgáltatás a rendőrség számára egy emberrablás kapcsán. Nem ez az első ilyen eset, hogy az Apple alkalmazása amellett, hogy nyomra vezette a felhasználót a telefonjához, de az még életet is mentett.

Egy fiatal lányt rabolt el az ő 18 éves ex barátja, aki szerencsére elfelejtette elvenni a leányzó telefonját. Ebből kifolyólag az áldozat üzenetet küldött az édesanyja számára, aki azonnal értesítette a helyi rendőrséget. Szerencsére a fiatal hölgy telefonján be volt kapcsolva a Find My iPhone szolgáltatás, így a rendőrségnek könnyű dolga volt, hiszen az édesanya megadta a pontos koordinátákat: az otthonától 150 mérföldre, Milesburgben találták meg egy parkolóban lévő autóban. Joseph Boller a 18 éves gyanúsított 150 ezer dollár ellenében szabadlábon védekezhet.

Mi a történet tanulsága? Mindig kapcsoljátok be a Find My iPhone szolgáltatást! Sajnos tapasztalatból írjuk, hogy olvasóink közül nem egy ember hagyta el a telefonját, főleg olyanok, akiknél nem volt bekapcsolva a szolgáltatás. Kicsi dolognak tűnik ugyan, de valóban hasznos tud lenni, hiszen még emberéleteket is lehet vele menteni, amit az alábbi történt kiválóan alátámaszt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Patrick - 2016.02.23. 10:42

    De ha ne adj Isten megtörténik a baj, mit kell elküldeni üzenetben? Helyzet meghatározást? (Az csak ideiglenes) Vagy mit?

  2. Lieutenant - 2016.02.23. 10:59

    Semmit, ha be van kapcsolva a Find My iPhone akkor interneten lekövethető a telefon bármikor, csak be kell jelentkezni a fiókba.

  3. Krisztián - 2016.02.23. 17:31

    Már ha anyád is tudja kezelni a gépet, és van hozzáférése a helyzeted lekérdezéséhez.:)

  4. Jobbmintte - 2016.02.24. 00:00

    Semmit nem ér. Kalap fos. Itt volt 2 csaj a házunk előtt, hogy ebben a házban van a teló, mutatta a cucc. A rendőr meg nem megy be minden lakásba emiatt, mert nem szabad neki. Akkor meg? Mit ér?

Szólj hozzá Te is!