Minden eladott iPhone és iPad után az Ericssonnak fizet az Apple

HusztiD 2015.12.24. 12:07 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 491

ericsson

Sokáig húzódott az Apple és Ericsson szabadalmi pere, amiben végül sikerült megegyeznie a két félnek. A svéd vállalat bejelentette, hogy megállapodás történt a 2G, 3G és 4G/LTE licencelése kapcsán, hiszen az Apple beleegyezett, hogy minden olyan készüléke után fizessen, amelyek támogatják az alábbi technológiákat.

Hivatalosan ugyan nem derült ki a pontos összeg, amit az Apple jogdíjként fizet az Ericsson számára, de a Reuters számításai alapján 0,5 százalékot kaphatnak minden eladott iPhone és iPad nyereségéből. Kevésnek hangzik ugyan, de ha azt nézzük, hogy hány darab ilyen készülék van jelenleg használatban, akkor bizony nagyon nagy összegről beszélünk. A kaliforniai óriás és a svéd gyártó egyébként már 2012 óta folytatja a pereskedést, ami valamivel több, mint 3 év alatt véget érni látszik.

Az Ericsson egyébként már több vállalat ellen nyújtott be bírósági keresletet a jogsértéseket illetően, amik általában GSM, UMTS és LTE technológiákkal kapcsolatosak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Krisz - 2015.12.25. 14:35

    Valoszinu az 5g utan mar nem kell fizetniuk.

  2. iRon242 - 2015.12.26. 19:53

    Talán korlátozni kellene a szabadalmak időtartamát, hiszen mindig lesz olyan dolog, amit valaki elsőként talál fel/ki, és persze jogos, hogy ennek legyen jutalma, de ezt nem lehet az örökkévalóságig csinálni, hiszen idővel más is juthat ugyanarra…

  3. Color - 2015.12.27. 09:52

    Nem juthat csak akkor ha a cèlt merőben más, eltérő új technológia alapján éri el. Ez a szabadalom lényege. És ez így van rendjén! Így is lopnak egymástól eleget az emberek akarva akaratlan.

Szólj hozzá Te is!