GoPro által fejlődnek a térképszolgáltatók

HusztiD 2015.12.23. 12:01 Apple, Egyéb 0 db 191

mapillary003

Nyilván senkinek sem kell bemutatni a Google Mapst, hiszen jelenleg ez a világ legnépszerűbb online térképszolgáltatása, melyet emberek millió használnak. Nem hiába az egyik legfejlettebb, ami akár az aktuális forgalmat kijelzi számunkra, különféle útvonalakat tervezhetünk a tömegközlekedési járművek segítségével, ugyanakkor a street viewnek köszönhetően virtuálisan bejárhatjuk a világ nagy részét. És ez még nem minden, ugyanis a jövőben további ígéretes fejlesztések várhatóak!

Ebben pedig a GoPro kamerák lehetnek az óriás segítségére. Mint tudjuk, az akciókamerák az utóbbi időkben egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, hiszen testközelből készíthetünk felvételeket akár a legextrémebb sportok közben. Ezt tervezi kihasználni a Google és a Mapillary csapata, hiszen számos olyan helyen megfordulnak az emberek, ahol kevés, vagy szinte semmi információ nincs a Google Maps szolgáltatásban. Tegyük fel, hogy egy elhagyatott útra tévedünk, ahol felvételeket csinálunk. Ezekről nem sok képet láthattunk korábban a Mapsben, viszont ezeket felhasználva bővül a jövőben a szolgáltatás minősége.

Ugyan a GoPro kamerák nem képesek a GPS koordináták kezelésére, de az iOS és Androidos alkalmazásuk már igen, ami a Mapillary app által felhasználható. Tudni érdemes a Mapillaryról, hogy korábban már kisegítette a Google-t, hiszen több, mint 1,2 millió kilométert adtak hozzá a street view funkcióhoz. Ennek kapcsán pedig további bővülések és fejlesztések várhatóak, így hamarosan a GoPro felhasználói is részt vehetnek a folyamatos fejlesztésben. Bővebb információ pedig az alkalmazás honlapján érhettek el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!