Négy év múlva iPad közeli szinten lehetnek a Windows alapú tabletek

HusztiD 2015.11.25. 08:49 Egyéb, iPad 2 hozzászólás 472

42222a51-579c-402c-b388-cbb6b3e89e1e

Egyre nagyobb harc dúl a nagyvállalatok között, hiszen két héttel ezelőtt nem csak az iPad Pro, hanem a Surface Pro 4 is megjelent. Lehetséges, hogy egyszer az Apple uralta a tabletpiacot, de az utóbbi időszakban egyre nagyobb visszaesést tapasztalhatnak a gyártók. Ha mindez nem lenne elég, akkor a Strategy Analytics legújabb felmérése arra is rámutatott, hogy komoly riválisra talált az Apple a Microsoft képében.

Az új elemzésben az idei év első kilenc hónapját vették figyelembe, s ez alapján csinálták az előrejelzést. Ha megnézzük az alábbi diagramot, akkor láthatjuk, hogy az Apple jelenleg 22 százalékos megoszlással rendelkezik, a Windows alapú táblagépek 10-zel, míg a Google rendszere 68-cal. Ez a következő négy évben drasztikusan megváltozhat: még mindig a Google lesz a legelterjedtebb, azonban a Microsoft sokkal közelebb kerül az Apple-höz.

182578

Nem csak, hogy közelebb fog kerülni, de a felmérésben arra is rámutattak, hogy a Windows alapú táblagépek elveszik a piac egy részét az Apple-től. Egyébként a 2014-es adatokhoz viszonyítva 58 százalékkal értékesítettek több Microsoftos tabletet, ami által 22 milliót adtak el ebben az évben. Ez jelenleg a piac 10 százalékát teszi ki szemben az Apple 22 százalékával.

Ha helyesek a számítások, akkor a redmondi vállalat éves szinten 49 millió tabletet fog eladni, ami egy kicsivel több, mint a jelenlegi adatok duplája. Persze vitatkozni lehetne, hogy valóban így lesz-e, de nem árt megfeledkezni, hogy a Microsoft táblagépe lényegében egy PC, míg az Apple alternatíváján csupán iOS fut. Ha hasonlóan alakulnak a megoszlások, akkor lehetséges, hogy az almások is kénytelenek lesznek belátni, hogy bizony szükség lesz egy OS X futtatására képes tabletre, mert az iOS-nek köszönhetően korlátozásokba ütköznek a professzionális felhasználók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Jag - 2015.11.25. 09:44

    Hajra, ez csak nekünk a vásárlóknak jó .

  2. Vélemény - 2015.11.29. 08:30

    Hát, kötve hiszem. Az elv jó, hogy táblagép és laptop is egyben, a gyakorlati megvalósítás azonban azt mutatja a személyes kipróbálás után az én véleményem szerint, hogy sokat akar mutatni, de sem laptopnak nem az igazi, mert kicsi hozzá a képernyő, kényelmetlen a munka, a táblagép funkcióról meg ne is beszéljünk, mert meg sem közelít egy ios élményt. Minden akar lenni, de semmiben sem igazán jó. De nyitottak vagyunk az új titánokra, persze, csak villantsanak is végre valamit a hangzatos szlogeneken túl…

Szólj hozzá Te is!