Összefogott az Amazon, Apple és Google triója

HusztiD 2015.11.04. 09:50 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 454

apple-money-780x520

Az Amazon, Apple és Google triója nem igazán tartoznak a legjobb barátok kategóriába. Érdemes az iOS vs Android dologra gondolni, vagy éppen az Amazon legutóbbi lépésére, hiszen megszüntette az Apple TV és a Google Chromecast forgalmazását.

A kérdés, hogy mégis mi hozhatja össze ezt a három óriást? Mi lehet a közös érdekeltségük?

A. Csapatépítő paintball-ozás
B. Romantikus gyertyafényes vacsora
C. Sok-sok pénz ígérete

Megsúgjuk: a helyes válasz a C.

Mint kiderült, a trió mellé a PayPal és az Intuit is beállt, akik öten létrehoztak egy pénzügyi szolgáltatást Financial Innovation Now néven, amivel remélik, hogy a washingtoni döntéshozókat jobb belátásra bírják a digitális pénzügyi technológiák kapcsán. Ebben olyan szolgáltatások szerepelnek, mint az Apple Pay vagy a Google Wallet.

“A technológiai átalakulásnak köszönhetően a pénzügyi szolgáltatások sokkal hozzáférhetőbbek, olcsóbbak és biztonságosabbak. A washingtoni kihívás célja, hogy megbizonyosodjunk, hogy a döntéshozók ezt megértik, illetve nem fogadnak el régi szabályokat az új technológiákhoz” – nyilatkozta Brian Peters, a Financial Innovation Now ügyvezető igazgatója

Apple-Pay-image-courtesy-Apple_640x

Goldman Sachs számításai alapján 4,7 trilliárd dollár állhat a tech vállalatok rendelkezésére, akik képesek vezetni a piacot, a kölcsönzésben, befektetésben és engedik az egyéb felhasználói tranzakciókat.

A tech óriások ezzel azt szeretnék elérni, hogy a jövőben ők is nagyobb felszólalási lehetőséget kaphassanak az irányelvi vitákban, illetve változásokban. A PayPal és Intuit párosa pedig azon van, hogy jobban bereklámozzák a biztonságukat, illetve a felhasználók hitelesítését a pénzügyi szolgáltatásuknál.

Az Apple továbbra is megpróbál minél tovább terjeszkedni az Apple Pay-jel, hiszen Amerika szerte már 600-nál több bank és pénzintézet áll a rendelkezésükre. Ugyanakkor hamarosan elrajtolnak Kanadában és Ausztráliában, jövő tavaszra pedig plusz három országgal bővülnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!