Megjelent iOS 9.1, újabb információk az Apple Musicról, az Apple kinyírta a Target Display funkciót – mi történt a héten?

HusztiD 2015.10.25. 13:19 Apple, Kiemelt hírek 0 db 623

Újabb izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen szoftverfrissítéstől kezdve az Apple Car-ig mindenről kaptunk információt. Természetesen ez a hét leginkább az új rendszerek körül forgott, hiszen szerda este megjelent az iOS 9.1 és OS X 10.11.1-gyes verziója, melyhez kaptunk egy WatchOS 2.0.1 frissítést. Továbbá az Apple kiadta a tvOS Golden Master változatát, mivel a jövőhét közepétől már megvásárolható lesz az új set-top box.

os_x_el_capitan_roundup

Megjelent az iOS 9.1, OS X 10.11.1, WatchOS 2.0.1 és a tvOS GM

Szerda este folyamán egy rakás új frissítést kaptunk az almásoktól. Először megjelent az iOS 9.1, ami a számos hibajavítás mellett új emojikat hozott. Az El Capitan is tiszteletét tette, amely az iOS-hez hasonlóan több javítást eszközölt, akárcsak a WatchOS legfrissebb kiadása. Ezen felül megjelent a tvOS GM változata, ami már a hamarosan megjelenő új Apple TV-n fog futni.

iOS-9.1-public-release-date

Ha pedig Apple TV, akkor: hétfőtől előrendelhető, a hét második felétől pedig megvásárolható.

Tim Cook az Apple TV-ről, Apple Music-ról és az Apple Watch-ról

A hét elején Tim Cook interjút adott a Wall Street Journal Digital Live számára, ahol olyan érdekes dolgokról beszélt mint a már említett Apple TV megjelenése, az Apple Music felhasználói bázisa, illetve szó esett az Apple Watch-ról egyaránt. Bónuszként felmerült egy Apple Car-ra irányuló kérdés is, amelyet a vállalat vezérigazgatója némileg kikerült és a CarPlay fele vitte tovább a témát.

screen-shot-2015-10-19-at-11-38-02-pm

Ha lemaradtatok volna, akkor érdemes elolvasni a teljes interjút, amit az alábbi linken érhettek el.

Ingyen javítják a hibás MacBook kijelzőket

Egy új program keretén belül az Apple javítja a tükröződésmentes kijelzőket, melyet az új MacBook, illetve a Retinás MacBook Pro modellekben találhatunk. Az elmúlt hónapok során már többen jeleztek a vállalat felé, hogy a kijelző magától befoltozódik. Mint kiderült, az eset a tükröződésmentes rétegnek köszönhető, melyet azóta Staingate-ként emlegetnek.

Retina-MacBook-Pro-Coating-800x600

Hivatalosan az Apple Store-okban lehet beadni a gépet, nálunk viszont az Apple hivatalos szervizpartnereinél tudtok érdeklődni, ha érintettek vagyok az esetben.

Az Apple kinyírta a Target Display funkciót

Hat éve debütált a Target Displayt, melynek segítségével az iMac-et külső monitorként foghattuk be. Leginkább az örülhetett a funkciónak, aki egy MacBook segítségével dolgozott és szüksége volt egy plusz kijelzője. Mivel az Apple a múlthét folyamán az összes 27 colos modellt 5K képessé tette, ezért egy darabig megfeledkezhetünk erről a funkcióról. Viszont a jó hír, hogy a korábbi, nem Retina felbontású modellekben még mindig megtalálható ez a hasznos funkció.

imac-target-display-mode-hero

Bővebb információkat a szerdai cikkünkből tudhattok meg.

Walt Mossberg érdekfeszítő dolgokat nyilatkozott a Steve Jobs film kapcsán

A híres újságíró, Walt Mossberg kifejtette véleményét az új Steve Jobs filmről. Többek között elárulta, hogy az új alkotásban nem az a Jobs köszön rá vissza, akit ő 14 éven át ismert. Ezen felül egy rakás érdekes információt megosztott a nagyközönséggel, mint például azt is, hogy egy pár dolgot csupán Sorkin talált ki, amik a valóságban nem történtek meg.

522219104_932cbd1754_o-780x526

Érdemes elolvasni ehhez kapcsolódóan a teljes történetet, hiszen számos új információ derül ki belőle.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy a Facebook alkalmazása fölöslegesen szívja a telefon üzemidejét, hiszen a háttérben állandóan frissíti magát. Szerencsére nem kellett sokat várni a hibajavításra, mivel péntek reggelre már megérkezett az energiatakarékosabb Facebook. A hét elején felmerült, hogy az Intel is beszállhat az iPhone processzorok gyártásába, így nem elképzelhetetlen, hogy a következő generációs telefonok már a híres gyártó chipjeivel is fel lesznek szerelve. Az előző hét folyamán megtudhattuk, hogy a WARF 250 milliárd forintnak megfelelő összeget követel az Apple-től egy szabadalomsértés kapcsán, azonban legjobb esetben is csak 64 milliárdot fizethetnek az almások.

A héten láthattunk egy iPhone 6s Plus és Galaxy Note 5 kamera összehasonlítást, majd később megtudhattuk, hogy a korábbi iPhone modelleken is elérhetőek a 3D Touch és Live Photos funkciók. A Mission Motors vezérigazgatója az Apple-t okolja cége bukásáért, ami után Wozniak adott hangot a Steve Jobs film kapcsán. A hét elején egy újabb App Store botrány ütötte fel a fejét, azonban egy nappal később már bocsánatot kért az állítólag ártatlan támadó. A hét közepén megjelent a Guitar Hero Live, amit ugyan ingyenesen tölthetünk le az amerikai App Store-ból, de 50 dollárt kérnek a játék teljes változatáért.

appstore_refund_kiemelt

Ugyanezen a héten bemutatkozott a HTC új okostelefonja, a One A9, ami kísértetiesen hasonlít az iPhone 6/6s-re. Azt is megtudhattuk, hogy Koreában ismételten nagyon népszerűek voltak az Apple új telefonjai, hiszen hihetetlenül sok előrendelésre adták le igényüket az emberek az első 10 percben. A harmadik negyedéves beszámolókból kiderült, hogy a svájci óraipar szignifikáns csökkenést könyvelhetett el magának, ami részben az Apple Watch terjedésének köszönhető. A hét második felére kaptunk hét új Apple Watch reklámot, ami után kiderült, hogy hamarosan elindul a fizetős YouTube Red, amivel némileg szívatják az iOS-es felhasználókat.

Később beszámoltunk a Ferrari elnökéről, aki úgy hiszi, hogy az Apple tényleg egy autó építését tervezi, azonban nem kizárt, hogy külső partnerekkel fogja megvalósítani az elképzeléseit. Végül kaptunk egy újabb érdekes hírt, mely szerint 274 millió forintnak megfelelő dollárral lopta meg az Apple-t egy alkalmazott. Nem utolsó sorban pedig beszámoltunk, hogy tovább zöldül az Apple, hiszen Amerikában és Kínában már százszázalékosan használnak megújuló energiaforrásokat, míg a világ többi részén 87 százalékban alkalmazzák a zöld utat a kaliforniaiak partnerei.

14673-10414-12845-7124-12594-6630-Screenshot-2015-04-20-210835-l-l-l

Szombaton pedig matekoztunk egy kicsit az Apple Music kapcsán, melyből kiderült, hogy három hónap alatt egymillió dolláros szolgáltatássá nőtte ki magát. Továbbá ez idő alatt több felhasználót sikerült toborozniuk az almásoknak, mint a Spotify-nak négy év alatt. A kérdés már csak az, hogy mennyire lesz sikeres a későbbiek folyamán az Apple alternatívája?

Ezek voltak a negyvenharmadik hét legérdekesebb hírei. Jövőhéten még biztosan sokat hallhatunk a nemrég megjelent operációs rendszerekről, továbbá beszámolók is érkezhetnek az új Apple TV kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!