3 országban emelkednek az App Store árak

HusztiD 2015.10.14. 10:30 Apple, Egyéb 0 db 430

appstore_refund_kiemelt

Ritka dolog egyike, mikor a kaliforniai vállalat emel az App Store árain. A tegnapi nap folyamán az Apple emailben jelezte az indonéz, svéd és ausztrál felhasználók felé, hogy 36 órán belül felemelik az árakat a virtuális áruházban. A jelenlegi információk alapján minden drágulni fog, mint az alkalmazásokon belüli vásárlások, vagy az előfizetések, melyekért már automatikusan az új árakat vonják le.

Ahogyan idén év elején nálunk, úgy az említett országokban is 15 százalékos növekedésre számíthatnak az emberek. Például ami az Európai App Store-ban 0,99 euróba kerül, az ausztráloknál 1,29 ausztrál dollárért vásárolható meg jelenleg. Az új árak életbe lépésével pedig 1,49-et fognak érte felszámolni. Érdekes viszont, hogy Ausztráliában az Apple bevezet egy új, olcsóbb kategóriát, ahonnan 0,99 ausztrál dollárért vehetnek meg alkalmazásokat, amit ha viszonyítanánk, akkor nálunk 0,69 euróba kerülne.

Egyelőre nincs hír, hogy más országok is érintettek lesznek a közeljövőben. Bízzunk benne, hogy nálunk most már nem fognak többet emelni, hiszen a kezdeti 0,79 euróról már így is 0,99-re tornázták fel az alapárakat az elmúlt évek folyamán. Természetesen nem nagy különbségekről beszélünk egy-egy alapáras alkalmazás esetében, viszont ha drágább appra fáj a fogunk, akkor ott bizony jelentős eltérésekre lehet számítani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!