Két év hanyatlás után újra profitált a Samsung

HusztiD 2015.10.08. 18:00 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 284

14507-10111-14058-9270-13893-9022-Note5-GALAXY-S6-edge2B_Lock-l-l-l

Úgy tűnik, hogy két évnyi visszaesés után ismételten kezdi beérni régi önmagát a Dél-koreai vállalat. Legalábbis erre ad következtetést a legújabb pénzügyi jelentésük. Ám talán mégsem annyira fényes minden, mint ahogyan az elsőre látszik.

Az elmúlt három hónap folyamán 79,8 százalékkal nőtt a profitjuk, amely amerikai dollárban mérve 6,3 milliárdot jelent. Ezzel együtt nőttek a bevételek is 7,5 százalékot, így júliustól augusztus végéig 44,26 milliárdra tettek szert. Az elemzők felhívták a figyelmet, hogy a cég bevételeinek nagy része nem az okostelefonokból, hanem az eladott alkatrészekből származik.

Mint tudjuk, a Samsung számos vállalat számára gyárt Super AMOLED kijelzőket, továbbá az Apple számára is processzorokat. Utóbbinál érdemes megjegyezni, hogy az almások növekvő eladásainak köszönhetően nagyobb megrendeléseket ad le a Samsung felé, de ugyanakkor ez a dolog vásárláskor visszaüt, hiszen a Samsungtól is átcsábítják az embereket a kaliforniaiak. Az szakértők szerint a koreaiak megközelítőleg 1,73 milliárd dollár profitra tehettek szert a chipgyártásból.

Az elemzők arra is rámutattak, hogy a Samsung nem a csúcskészülékeiből profitál igazán, hanem az olcsóbb, alsó és középkategóriás telefonjaikból. Idén augusztusban kiadták a Galaxy Note 5 és S6 Edge+ telefonokat, ám az iPhone 6s rajt előtt nem úgy fogytak, ahogyan azt remélték.

Ne feledjétek, október 27-én az Apple is megejti a 2015 Q4-gyes pénzügyi konferenciáját, melyből várhatóan ismét érdekes információkat tudhatunk meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!