Nem lesz csoportos per az elveszett iMessage-ek ügyében

Skarp 2015.08.06. 11:12 Apple, iPhone 1 db 290

Korábban írtunk arról, hogy Kaliforniában per indult az Apple ellen a bizonyos körülmények között soha célt nem érő iMessage-ek ügyében. A bíró most úgy döntött, hogy a kereset nem lesz csoportos, mivel nem tiszta, hogy az érintettek szerződésszegés vagy üzemzavar áldozatai lettek. 

imessage

A már jól ismert Lucy Koh bírónő vezeti az eljárást egyébként – tudtuk meg a Bloombergből. Az eredeti panaszos, Adrienne Moore elvileg akkor tapasztalta a problémát, amikor iPhone 4-esét egy Android-os Samsungra cserélte. Ezt követően képtelen volt üzeneteket fogadni iPhone-nal rendelkező ismerőseitől.

A problémát alapvetően az okozta, hogy az iMessage összekapcsolja telefonszámunkat az Apple ID-nkkal és a kettő közül az utóbbit preferálja, mivel így bármilyen iOS vagy OS X eszközön megkaphatjuk az üzeneteket. Ha valaki nem Apple telefonra váltott, előfordulhatott, hogy a neki iPhone-ról küldött üzenetek elszálltak valahova az éterbe, anélkül hogy a sértett akár a létezésükről is tudott volna.

A kereset benyújtása egyébként még azelőtt megtörtént, hogy az Apple egy webes eszközt vetett be, aminek segítségével elválaszthatjuk telefonszámunkat az iMessagetől. Moore beadványában arra hivatkozott, hogy az Apple eljárása penalizálja az embereket az alternatív termék választásáért, és akadályozza őket szolgáltatásuk teljes mértékű kihasználásában. Jogi szakértők szerint az Apple valószínűleg peren kívül fog megegyezni a sértettekkel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. hiper - 2015.08.06. 12:49

    penslizálja…. éértem,

Szólj hozzá Te is!