Még több Beats állomás jöhet?

Skarp 2015.08.06. 16:19 Apple, Apple Music, Kiemelt hírek 1 db 290

A The Verge most arról ír belsős forrásokra hivatkozva, hogy az Apple kiadókkal kötött licenszszerződései értelmében akár öt további olyan rádiót is létesíthetne, mint a Beats 1.

beats1logo

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármiféle szerződésmódosítás nélkül további Beats csatornák jöhetnének létre szerte a világban, specifikus, adott esetben a régióra koncentráló fókusszal. Például elméletben semmi akadálya nem lenne egy Beats 2 csatorna létrehozásának, ami mondjuk Ausztráliában vagy Ázsiában rendezkedhetne be, lehetővé téve a 24 órás élő adást (a Beats 1 ugyanis csak naponta 12 órában élő).

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple valóban ilyesmit tervez és hamarosan testvércsatornái alapulhatnak a Beats 1-nak. A cég egy rakás domaint bejegyzett, mostantól az övék a beats2.com.cn, a beats2.hk, a beats4.com.ru és még sorolhatnánk tovább oldalakon át.  A Beats 1 globális, de a jövőben az Apple akár különböző nyelveken és zenei ízlések szerint is kínálhat majd tartalmakat, akár regionálisan is. Hogy miért engednének meg ilyesmit a kiadók? Valószínűleg azért, mert az Apple többet fizet a lejátszott számok után, mint pl. a Pandora.

A The Verge cikke egyébként az Apple Music eddigi teljesítményét is kommentálja: a hírek szerint a kiadók meg vannak elégedve a Music helyzetével és megjegyezték, hogy számottevő mennyiségű előfizetőt sikerült megnyerniük a június végi indulás óta. Persze az előfizetőknek októberig nem kell fizetnie, úgyhogy addig nem lehet teljesértékű elemzéseket kiadni arról, hogy hogyan is teljesít a Spotifyjal és a többiekkel összehasonlítva.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. István - 2015.08.06. 21:27

    Magyarországon mikorra várható a Beats1?

Szólj hozzá Te is!