Cupertino: Nem törünk a szolgáltatók babérjaira

Skarp 2015.08.05. 11:41 Apple, iPhone 1 db 263

Ritka az ilyesmi, hogy az Apple közvetlenül reagál megkérdőjelezhető valóságtartalmú pletykákra, most mégis így történt. Pár napja felreppent a hír, hogy az Apple saját virtuális hálózat beindítását tervezi és ezzel szolgáltatóvá avanzsálna.

applesim

A CNBC-nek kiadott nyilatkozatában az Apple elmondta, hogy eddig nem esett szó ilyesmiről és nem is tervezik a jövőben sem egy ilyen szolgáltatás létrehozását. A fülest még hétfőn közölte le a Business Insider és már az elejétől gyanús volt. Eleve az AT&T-nek és a Verizonnak sem állna érdekében kapacitást átadni Cupertinonak, hiszen azzal saját ügyfeleiket vesztenék el.

Ha valakinek jó a memóriája, az még emlékezhet, hogy Tim ezzel kapcsolatban 2012-ben azt nyilatkozta, hogy az Apple-nek “nem kell birtokolnia a csővezetékeket” inkább a minőségi készülékek gyártására és fejlesztésére kell koncentrálnia, a hálózatüzemeltetést pedig meghagynia partnereinek. Persze az állítólagosan a 6s-sel bevezetendő Apple SIM is valószínűleg komoly kavarodást okozhat majd a szolgáltatók világában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2015.08.05. 12:47

    Apple SIM…. Mar csak ez kell…. :(

Szólj hozzá Te is!